fbpx

עוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח

1 אפריל 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת תפוזים וקוקוס כשרה לפסח ( תבנית ריבוע 24*24 או תבנית עגולה בקוטר 24):

 

5 ביצים מופרדות

¼1 כוסות סוכר

1 כוס שמן קנולה

1 כוס קוקוס

1 כוס מיץ תפוזים

2/3 1 כוסות קמח תופח כשר לפסח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם )

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מתחילים להקציף עם וו בלון. כאשר נוצר קצף לבן מוסיפים כוס סוכר וממשיכים להקציף עד מרנג יציב לבן ומבריק. מעבירים לקערה נקייה.

 

בקערת המיקסר מניחים את החלמונים , מתחילים להקציף עם וו בלון ותוך כדי מוסיפים את ה 1/4 כוס סוכר, מקציפים עד קציפה בהירה ( היא לא צריכה להיות יציבה ).

מוסיפים בזרם דק את השמן, מיץ תפוזים, לאחר מכן מוסיפים את הקוקוס וממשיכים לערבב.

לבסוף מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

מעבירים מחצית מהמרנג לקערת המיקסר ומקפלים בעדינות כדי לשמור על הנפח, מוסיפים את שאר המרנג ומקפלים עד בלילה אחידה.

מעבירים את בלילת העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים לשכבה אחידה עם פלטה קטנה או גב של כף.

מכניסים לאפייה במשך כ-40 עד 50 דקות או עד שהעוגה זהובה, יציבה וקפיצית למגע או שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

מוציאים מהתנור, מצננים ופורסים.