fbpx

עוגת תפוזים גבוהה ורכה כמו ענן

13 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה הערות להצלחת המתכון:

אם אתם אופים את העוגה בתבנית טורט "אנג'ל" , אין צורך לשמן את התבנית, אם תשמנו את התבנית העוגה תיפול. לתבנית טורט הזו יש רגליים קטנות המיועדות בדיוק לעוגות כאלו שצריך להפוך לאחר האפייה.

אם אתם אופים ב"סיר פלא" יש צורך לשמן רק את התחתית ללא הצדדים כדי שהעוגה תתנתק יותר בקלות.

את החלבונים והסוכר יש להקציף לקצף יציב ומבריק!

את העוגה לא מוציאים מהתנור לאחר שעה , ככל שתאפה פחות זמן ככה סיכוי גדול יותר שתצנח

 

עוגת תפוזים גבוהה ורכה כמו ענן ( תבנית סיר פלא בקוטר 26 ):

 

6 ביצים L מופרדות ( 6 חלמונים + 6 חלבונים )

300 גרם סוכר

225 גרם קמח לבן

1.5 כפיות אבקת אפייה

180 מ"ל מיץ תפוזים

120 מ"ל שמן קנולה

 

לקישוט: אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 160 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

בקערה גדולה מניחים חלמונים ושמן, טורפים קלות עד איחוד. מוסיפים 100 גרם סוכר וטורפים שוב.

לאחר מכן מוסיפים מחצית מהקמח ומחצית ממיץ התפוזים לסירוגין, טורפים היטב ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ומיץ התפוזים שנותר טורפים שוב עד בלילה חלקה ללא גושים.

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים , מחברים וו בלון ומתחילים להקציף על מהירות בינונית, כאשר מתחיל להיווצר מעט קצף לבנבן מוסיפים את 200 גרם הסוכר שנותר ומקציפים על מהירות גבוהה עד היווצרות קצף מבריק חלק ויציב.

 

מעבירים 1/3 מקציפת החלבונים אל קערת החלמונים ומקפלים (אפשר להיעזר במטרפה או במרית ) , לאחר מכן ממשיכים עם 1/3 נוסף, מקפלים בעדינות עד שאין גושים של קציפת חלבונים וממשיכים עם ה1/3 האחרון , מקפלים היטב, את החלק האחרון אני ממליצה לקפל עם מטרפה כדי לוודא שאין גושים בבלילה.

כאשר קיבלנו בלילה חלקה מעבירים לתבנית ( לא משומנת! חשוב מאוד ) מוזגים את הבלילה 3/4 מגובה התבנית, אם נשארה לכם עוד בלילה תאפו בתבנית נוספת. מיישרים מעט את החלק העליון ומכניסים לאפייה כשעה ו-10 דקות. (אם אתם רוצים לבדוק את העוגה, אז את התנור לא ניתן לפתוח במהלך האפייה אלא רק לאחר שעה).

כאשר העוגה זהובה וקפיצית למגע היא מוכנה.

מוציאים את העוגה מהתנור, אם יש לכם סיר פלא אז מיד לאחר ההוצאה הופכים בזהירות את התבנית ומעמידים אותה על הרגליים. מחכים לצינון כ- 3 שעות ואפשר גם לילה.

 

לאחר צינון מלא, כשהתבנית כבר קרה ניתן לחלץ את העוגה בעזרת פלטה קטנה , מעבירים בזהירות לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר.