fbpx

עוגת שוקולד , שקדים וקוקוס

22 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת שוקולד עם שקדים וקוקוס ( תבנית ריבוע 20*20 או תבנית עגולה קוטר 22 ):

 

200 גרם שוקולד מריר

3/4 כוס שמן קנולה

¼1 כוסות סוכר

4 ביצים

50 גרם קקאו

50 גרם קוקוס

150 גרם שקדים טחונים

30 גרם קורנפלור

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ"ל שמנת מתוקה / שמנת צמחית

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי.

בקערה מניחים שוקולד מריר ושמן קנולה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, וטורפים היטב. מוסיפים קקאו, קוקוס, שקדים טחונים , קורט מלח, אבקת אפייה וקורנפלור , מערבבים שוב עד בלילה אחידה.

מוסיפים בזרם דק את השוקולד המומס, מערבבים עד בלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לאפייה מלאה כ- 30 עד 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה לצינון ומכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר ושמנת מתוקה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב לגנאש חלק.

 

מוזגים את הגנאש מעל העוגה, משטחים ומניחים לצינון מלא במקרר או בטמפרטורת החדר.