fbpx

עוגת שוקולד טבעונית

31 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגות שוקולד הן מתאימות תמיד, לכל אירוע , יום הולדת או אפילו אחרי ארוחת שישי.

והאמת שיש לי כל כך הרבה מתכונים של עוגות שוקולד, כל אחד מדהימה בפני עצמה.

אבל לאחרונה קיבלתי מספר פניות מאימהות בעיקר אבל לא רק , שמחפשות ( וגם מחפשים ) עוגת שוקולד מהממת , עסיסית וטובה ללא ביצים , כי יש ילדים רגישים.

או שלחילופין יש ביקוש גבוהה לעוגות שוקולד ללא מוצרי חלב, לשומרי כשרות או לרגישים ללקטוז.

עוגת השוקולד הבאה היא עוגה טבעונית, אבל כל כך עסיסית ורכה וטעימה בטירוףףףף

היא ללא ביצים וללא מוצרי חלב והיא הכי קלה להכנה! אתם הולכים להתמכר אליה …

 

 

עוגת שוקולד טבעונית ( תבנית מלבנית 25*35):

 

3/4 כוס שמן קנולה

1 כוס סוכר לבן

1 כוס סוכר חום בהיר

3/4 כוס קקאו

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה ( לא זו לא טעות )

2 כוסות מים רותחים + כף גדושה של קפה

קורט מלח

200  גרם שוקולד צ'יפס מריר / שוקולד קצוץ

 

לציפוי:

200 מ" קרם קוקוס ( משתמשים רק בחלק הלבן ללא הנוזל השקוף )

200 גרם שוקולד מריר

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

 

בקערה מניחים שמן קנולה, סוכר לבן, סוכר חום בהיר ומים רותחים עם קפה, מערבבים היטב עם מטרפה ( אפשר גם לערבב בקערת המיקסר עם וו בלון למי שמתעצל ).

אל הקערה מוסיפים את היבשים, קמח, קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב עד בלילה אחידה ללא גושים. אל הבלילה ( למרות שהיא חמה) מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

 

מוזגים את הבלילה אל תבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לאפייה במשך כ-50 עד 60 דקות, בודקים עם קיסם את העוגה, אם הקיסם יוצא עם פירורים לחים זה הזמן להוציא אותה. אם הקיסם יוצא רטוב משאירים את העוגה 10 דקות נוספות.

לאחר שהעוגה יצאה מהתנור מניחים לה להצטנן 20 דקות, בזמן הזה היא גם תרד מעט בגובה והחלק העליון שלה יתיישר.

 

לאחר צינון קל מכינים את הציפוי

לציפוי: בקערה מניחים קרם קוקוס ושוקולד מריר , מחממים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה, טורפים היטב לגנאש, מוזגים מעלה העוגה, משטחים בעזרת גב של כף או פלטה ומשאירים לצינון בטמפרטורת החדר במשך 4 שעות או שמכניסים לקירור עד צינון מלא לפחות כ-3 שעות.

לאחר צינון ניתן לקשט את העוגה עם סוכריות וכדו'.

 

העוגה נשמרת בקופסא אטומה או עטופה היטב במשך כ-5 ימים.

ניתן לשמור את העוגה במקרר או בטמפרטורת החדר.