fbpx

עוגת ריבת חלב רכה ועסיסית

11 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת ריבת חלב רכה ועסיסית ( תבנית 25*35 ):

 

6 ביצים

1 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום כהה!

1 מיכל שמנת חמוצה ( 200 מ"ל)

1/2 כוס שמנת מתוקה ( 125 מ"ל)

1 כוס קמח + 2 כפות ( 160 גרם )

3 כפיות אבקת אפייה

½1 כוסות שמן

3/4 כוס קוקוס

4 כפות גדושות ריבת חלב

 

לציפוי:

300  גרם ריבת חלב

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 165 מעלות, סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף על מהירות בינונית, לאחר מספר שניות מתחילים להוסיף את הסוכר הלבן בהדרגה. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עד קבלת קציפה בהירה.

 

לאחר מכן מורידים את מהירות המיקסר, מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף.

לאחר מכן מוסיפים את הסוכר החום וממשיכים להקציף עד שהוא נטמע בבלילה.

מוסיפים את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה וממשיכים לערבב.

 

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים רק עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את ריבת החלב והקוקוס הטחון מערבבים על מהירות בינונית כמה שניות, עד שהכל מתאחד.

 

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכניסים לאפייה כ- 40 עד 50 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע ואפשר לבדוק גם עם קיסם, אם הוא יוצא עם פירורים לחים העוגה מוכנה.

 

מוציאים את העוגה מאפייה, מחממים את ריבת החלב כדקה במיקרוגל ובעוד העוגה חמה מורחים את ריבת החלב מעל העוגה אפשר להיעזר בפלטה קטנה או גב של כף.

אם אתם רוצים את ריבת החלב פחות יציבה אפשר לדלל אותה עם מעט חלב עד המרקם הרצוי.

מחכים שהיא מעט תתייצב ומקשטים עם קוקוס טחון.

את העוגה ניתן לפרוס לאחר שעה של צינון, העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר כ-4 ימים.