fbpx

עוגת קצף וקצפת קרמל

31 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת קצף וקצפת קרמל – תבנית 25*35:  (מבוסס על מתכון של רות סירקיס עם שינויים שלי)

 

לתחתית בצק:

2 חלמונים

2 כפות אבקת סוכר

100 גרם חמאה

1 ורבע כוסות קמח תופח

קורט מלח

 

למרנג:

4 חלבונים L

1 וחצי כוסות סוכר

 

לקצפת קרמל:

750 מ"ל שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל "מימונס"

1 כף אבקת סוכר

2 כפות קרמל שהכנו מראש

 

לקרמל מלוח:

200 גרם סוכר

120 מ"ל שמנת מתוקה חמה

90 גרם חמאה רכה

1/2 כפית מלח

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם המרנג כמה שעות קודם.

מחממים תנור ל- 110 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מחברים וו גיטרה ומתחילים להקציף עד קציפה לבנבנה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד מרנג חזק, יציב ומבריק.

את המרנג משטחים מעל נייר אפייה בתבנית שבה אנחנו מרכיבים את העוגה ( כדי שגודל המרנג יהיה תואם את גודל התבנית ). לאחר ששיטחנו את המרנג מכניסים לאפייה ארוכה כשעתיים וחצי.

מוציאים מאפייה מניחים לצינון חצי שעה, ולאט לאט מרימים את נייר האפייה עם המרנג ומניחים בצד לצינון מלא עד ההרכבה. את התבנית שוטפים ומניחים בצד עד השלב  הבא.

 

ממשיכים אל הקרמל:  במחבת רחבה מניחים סוכר. מקרמלים על להבה נמוכה עד קבלת קרמל בצבע ענברי עמוק.

מוסיפים בזרם דק את השמנת הרותחת וכל הזמן טורפים! כדי שלא ייווצרו גושים. לאחר קבלת קרמל אחיד וחלק מורידים את המחבת מהגז. מוסיפים את החמאה והמלח וטורפים עד קבלת קרמל חלק.

את הקרמל מעבירים לקערה לצינון עד ההרכבה.

 

ממשיכים אל התחתית בצק: בקערת המיקסר מניחים חמאה, אבקת סוכר, חלמונים, קמח ומלח, מחברים וו גיטרה וממשיכים לערבב עד בצק חלד ואחיד.

 

מחממים את התנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

 

מרפדים בנייר אפייה את התבנית שבה אנו מרכיבים את העוגה.

משטחים את הבצק בתבנית בעזרת כפות הידיים ( או שאפשר גם לרדד את הבצק ולאחר מכן להניח בתבנית וליישר). מכניסים את הבצק לאפייה כ- 15 עד 20 דקות או עד מעט הזהבה.

מוציאים את הבצק ומניחים לצינון בצד.

 

לאחר צינון של הבצק ממשיכים לקצפת: בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, אבקת סוכר וקרמל , מחברים וו הקצפה ומקציפים עד קציפת קרמל יציבה.

 

את הקצפת מניחים מעל התחתית בצק שאפינו ומשטחים לשכבה ישרה.

 

מעל הקצפת אנחנו נניח בעדינות את המרנג שאפינו בהתחלה. איך עושים את זה? מתחילים לקלף בעדינות את הנייר אפייה מקצה אחד של המרנג, לא נורא אם המרנג נשבר לכם בדרך … זה כל היופי של העוגה. מניחים את חתיכות המרנג או המרנג השלם ( בהנחה שהוא נשאר לכם שלם ) מעל שכבת הקצפת ובעזרת הידיים מהדקים בעדינות.

 

מכניסים את העוגה לקירור מלא של לילה או לפחות 6 שעות .

 

לאחר קירור מלא מחממים מעט את הקרמל במיקרוגל, מזלפים בעדינות מעל המרנג, מגישים, פורסים ואוכלים!

 

העוגה נשמרת 3 ימים במקרר , תקחו בחשבון שבמהלך הימים המרנג מתרכך.