fbpx

עוגת פרג ושוקולד של דודה ציפי

9 מרץ 2020 מאת עדי קלינגהופר

פרג אף פעם לא נכנס אליי הביתה, גם לא למילוי של אוזני המן. אני פשוט אף פעם לא התחברתי לטעם…

אבל יש עוגת פרג אחת שלא יוצאת לי מהראש, ואני כבר כמה שנים רוצה לנסות אותה, עוגת פרג של דודה ציפי , תמיד יש רעש סביב העוגה הזאת .. אבל אף פעם לא הבנתי למה?

דוד שלי מבקש אותה בכל שבת אצל סבתא , רק מחכה לה .. העוגה הזאת נמצאת בכל שבת ליד הכוסות קפה של כולם.

מה כל כך מיוחד בעוגת פרג? למה כולם מחכים רק לה? אז אני חושבת שפורים זה זמן מצוין ללכת לקנות פרג טרי טרי ,הייתי חייבת להבין וגם להכין אותה .. והבנתי! (אחרי שהכנתי אותה וכמה פרוסות שאכלתי)

 

היא פשוט כל כך רכה ועסיסית, ובו זמנית גם שוקולדית. אפילו אני, שלא אוהבת פרג , עפתי עליה.

אין בה קמח ( אז היי היא גם מתאימה לפסח! ) ויש בה שוקולד, וגם חמאה .. ואתם פשוט חייבים להכין אותה.

 

עוגת פרג ושוקולד של דודה ציפי (תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק):

 

לעוגה:

250 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

6 ביצים מופרדות

כוס ורבע סוכר

200 גרם פרג טחון טרי

10 גרם אבקת אפייה

50 גרם שקדים טחונים

1 כפית וניל

 

לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר

150 מ”ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

 

בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים עד המסה מלאה.

 

בקערה גדולה מניחים פרג, חלמונים ורבע כוס סוכר, מערבבים בעזרת כף עץ. לקערת הפרג מוסיפים 3/4 כוס מהשוקולד שהמסנו עם החמאה ( את מה שנשאר משאירים בצד עד הציפוי) , מערבבים היטב.

מוסיפים שקדים טחונים ווניל ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד החומרים, נקבל “בצק” דביק .

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף , כאשר מגיעים לקציפה עדינה מוסיפים כוס סוכר וממשיכים להקציף עד קציפה חזקה ומבריקה.

 

עוצרים את פעילות המיקסר ומעבירים לקערת המיקסר 1/3 מכמות הבצק שנוצר לנו עם הפרג. ממשיכים את פעילות המיקסר עם וו הבלון, על מהירות גבוהה, כאשר החלבונים התאחדו עם הפרג מוסיפים את שאר הבצק וממשיכים את פעילות המיקסר עד בלילה אחידה ללא גושים.

מעבירים את הבלילה לתבנית האפייה ואופים כ- 40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגה ומצננים.

 

לציפוי: בקערה מניחים את השוקולד והשמנת, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. כאשר הגנאש חלק ומבריק , אפשר להוסיף את השוקולד המומס עם החמאה ( מה שנשאר לנו מתחילת המתכון) ואפשר גם לצפות רק עם גנאש.

מצפים את העוגה, ושומרים בקירור.