fbpx

עוגת מספרים

29 אפריל 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת מספרים ( 4 ספרות כל ספרה בגודל A4):

לבצק שקדים:

300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
80 גרם (חצי כוס + כף) אבקת סוכר
30 גרם (3 כפות) שקדים טחונים
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
קורט מלח

לקרם מסקרפונה:

250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ״ל שמנת מתוקה 38%
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית מחית וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים את החומרים היבשים ומערבבים.
מוסיפים באיטיות את החמאה ולאחר מכן את הביצה. מערבבים עד איחוד חומרים אך לא
יותר מדי.

על משטח העבודה יוצרים מהבצק צורת דיסקית, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים לקירור לשעתיים.

לאחר הקירור מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק על נייר אפייה (חשוב!) לעלה דק בעובי 3־4 מ״מ, וחותכים את הצורות הרצויות. הדרך הנוחה ביותר היא להדפיס ספרה גדולה במדפסת ביתית, לגזור את הצורה ולהניח על הבצק.

בעזרת סכין חדה חותכים את הצורה ומוציאים את חתיכות הבצק המיותרות ואז חוזרים על הפעולה כדי שלכל ספרה תהיינה שתי עוגיות.
מעבירים את הספרות עם נייר האפייה לתבנית ואופים כ־20 דקות או עד הזהבה (השגיחו על התנור!).

חשוב מאוד לקרר את הסִפרה קירור מלא.

לקרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה במהירות נמוכה.
מוסיפים את אבקת הסוכר והווניל וממשיכים לערבב. מוסיפים בזרם איטי ובהדרגה את השמנת המתוקה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד שנוצר קרם יציב ורך.

יש להיזהר לא להקציף יותר מדי, כדי שהקצפת לא תישבר.
מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול מספר 12, ומזלפים נקודות גדולות על הבצק.