fbpx

עוגת מייפל מושלמת

20 אוגוסט 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

עוגת מייפל מושלמת, היא עוגה שמתאימה תמיד. אם זה בסופ"ש אחרי ארוחת שישי כבדה או בשבת בבוקר עם הקפה.

היא נהדרת גם לאמצע השבוע כי היא נורא קלילה.

העוגה נורא רכה ואוורירית וכמובן עסיסית ומשתלבת מדהים עם המייפל.

 

ולפני שמתחילים חשוב שתדעו:

תהליך הכנת העוגה עם הקצפת ביצים, לכן כדי למנוע מהעוגה ליפול לא מומלץ לפתוח את התנור במהלך האפייה.

אתם יכולים גם להכין את עוגת המייפל ללא הקישוט של הפקאן. אבל אם אתם כן בוחרים להכין עם הפקאן תניחו את התערובת בזהירות! כדי שהתערובת לא תשקע.

אם אתם יודעים שהתנור שלכם חזק מהרגיל , מומלץ לבדוק את העוגה גם אחרי 30 דקות אפייה.

 

עוגת מייפל מושלמת ( תבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק ):

 

4 ביצים

1 כוס סוכר ( 200 גרם)

3/4 כוס שמן ( 185 מ"ל)

2/3  כוס שמנת מתוקה ( 166 מ"ל )

¾1  כוסות קמח (245 גרם )

½1 כפיות אבקת אפייה

 

לקישוט:

1/2 כוס מייפל ( אפשר טבעי ואפשר גם לא )

100 גרם פקאן קצוץ

1 כפית קינמון

1 כפית סוכר חום

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

 

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר, מקציפים בעזרת וו בלון במשך כ – 7 דקות או עד קציפה תפוחה ובהירה.

מנמיכים את מהירות המיקסר , מוסיפים בזרם דק ותוך כדי הקצפה את השמן והשמנת המתוקה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, כאשר הבלילה אחידה מפסיקים את פעולת המיקסר ומוזגים אל תבניות משומנות.

 

לקישוט: בעקרה קטנה מניחים פקאן קצוץ , קימנון וסוכר מערבבים מעט. את התערובת הזאת מניחים ממש בעדינות ( כדי שלא ישקע ) מעל הבלילה בשכבה עדינה.

מכניסים את העוגות לאפייה כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים את העוגות מהתנור, מוזגים מעליהן את המייפל בעודן חמות ( אפשר גם להבריש ).

מצננים את העוגות ופורסים. את העוגות שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.