fbpx

עוגת לימון רכה ועסיסית, קלה לכנה!

7 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת לימון רכה ועסיסית, קלה להכנה! ( תבנית אינגליש קייק 30 ס"מ )

 

לעוגת לימון:

240 גרם חמאה רכה

240 גרם סוכר לבן

4 ביצים L

240 גרם קמח תופח

גרידה מלימון שלם

מיץ מחצי לימון

 

לסירופ:

80 גרם לימון סחוט

80  גרם סוכר

 

לציפוי:

150 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות לימון

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערת המיקסר מניחים חמאה וסוכר, מחברים וו גיטרה ומתחילים לערבב עד מרקם של ממרח.

מגרדים את צידי הקערה ומוסיפים את הביצים, ממשיכים לערבב עד איחוד מלא.

מגרדים שוב את הצדדים והתחתית כדי לוודא שהכל אחיד, לאחר מכן מוסיפים את הקמח.

לבסוף מוסיפים את הגרידת לימון והמיץ, מערבבים רק עד איחוד, חשוב לוודא שכל החמאה התאחדה ולא נשארה בתחתית.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מיישרים את החלק העליון ומכניסים לאפייה כ- 50 עד 55 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

 

בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: בקלחת קטנה מניחים סוכר ומיץ לימון, מביאים לרתיחה ומוודאים שלא נשאר סוכר בתחתית, מערבבים ומניחים בצד.

 

כשהעוגה יוצאת מאפייה בעודה חמה מוזגים מעליה את הסירופ סוכר שהכנו. מניחים בצד לצינון לפחות כשעתיים .

 

לאחר צינון מלא מכינים את הרויאל: בקערה מניחים אבקת סוכר ומיץ לימון מערבבים היטב עד קבלת ציפוי לבן לא נוזלי מידי ולא יציב , אפשר לשחק עם הכמויות אם מעדיפים את הציפוי טיפה פחות יציב ויותר שקוף.

לאחר שהעוגה הצטננה מחלצים אותה מהתבנית מניחים על צלחת הגשה ומוזגים את הרויאל אייסינג, מחכים כחצי שעה שהרויאל יתייצב ומפזרים מעל מעט גרידת לימון