fbpx

עוגת טורט, קצפת ותותים

29 ינואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

עוגת טורט, אפשר להגיד עליה כל כך הרבה דברים. העוגה הכי פשוטה שיש עם מינימום מצרכים וזמן הכנה.

עוגת טורט היא עוגה נוסטלגית, שהאסוציאציה הראשונה שעולה לי לגביה זה קצפת תותים! אפשר להגיד הרבה על עוגת טורט אבל יש דבר כל כך ייחודי לה שאי אפשר לקחת ממנה, העוגה הזאת יודעת להטעים את עצמה לכל טעם וקינוח.

אצלי עוגת הטורט קבועה במטבח, בדיוק מהסיבה שהיא נוחה ומשתלבת עם כל דבר שאפשר ( עוד לא מצאתי משהו שלא הצליחה להשתלב איתו ) אני מכינה אותה כבסיס של עוגות יום הולדת, בסיס לעוגות מעוצבות וגם כתחתית לקינוחים היא נפלאה.

ועכשיו היא גם הופכת להיות קבועה במטבח שלכם!

 

עוגת טורט , קצפת ותותים: (רינג עגול בקוטר 22)

לטורט:

6 ביצים מופרדות

½1 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס שמן קנולה

1 כוס קמח

 

סירופ סוכר:

1 כוס מים

1/2 כוס סוכר

 

לקצפת:

500 מ”ל שמנת מתוקה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות אבקת סוכר

 

לקישוט:

תותים טריים

פירות יער

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם עוגת הטורט: מחממים תנור ל- 170 מעלות .

מרפדים עם נייר אפייה ,תבנית אפייה עגולה בקוטר 22 ( גם בצידי הרינג וגם בתחתית הרינג) כדי למנוע הידבקות .

 

בקערת המיקסר מניחים חלבונים, מחברים וו בלון ומתחילים להקציף, כשמתחילה להופיע קציפה לבנה מוסיפים כוס סוכר ומקציפים עד קציפה יציבה, מעבירים לקערה נקייה.

באותה קערת המיקסר מניחים את החלמונים והסוכר שנותר (חצי כוס) ומקציפים עד קציפה בהירה, מוסיפים את הווניל והשמן וממשיכים להקציף קלות.

מעבירים את קציפת החלמונים לקציפת החלבונים ומקפלים בעדינות.

מנפים את הקמח לקערה עם הביצים ומקפלים בעדינות עד בלילה אחידה שימו לב שהבלילה צריכה להישאר קלילה ואוורירית.

 

מעבירים את בלילת הטורט לתבנית אפייה, מיישרים מעט  עם גב של כף ומכניסים לאפייה כ- 40 עד 50 דקות או  עד הזהבה. ( לא לפתוח את התנור במהלך האפייה).

 

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להצטנן ( כשעתיים) משחררים את העוגה מהתבנית, חוצים אותה ל-2  כך שיהיו לנו 2 בסיסים של טורט. מניחים בצד עד להרכבה.

 

מכינים את הסירופ סוכר: בקלחת קטנה מניחים מים וסוכר, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. מניחים בצד עד להרכבה.

 

לקצפת: בקערת מיקסר מניחים שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל ואבקת סוכר, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה יציבה.

 

הרכבה: מניחים בסיס טורט על צלחת הגשה, את הטורט מברישים במי סוכר בנדיבות רבה. מעל הטורט מניחים שכבה של קצפת, מיישרים בעזרת פלטה או מרית או גב של כף.

מעל הקצפת מניחים שכבת טורט נוספת , מרטיבים ומברישים במי סוכר בנדיבות, מניחים שכבה של קצפת ומשטחים.  את הצדדים מצפים עם הקצפת שנשארה,  ונעזרים בפלטה או מרית.

מכניסים את העוגה לקירור ולהתייצבות, לאחר קירור מקשטים עם תותים או פירות יער , מזלפים קצפת ומגישים.

 

 

** הערות:

-את עוגת הטורט ניתן לאפות ב-2 תבניות וכך תחסכו את הדיוק של חיתוך העוגה. כמובן שאם אופים ב-2 תבניות זמן האפייה מתקצר בחצי.

-בין שכבות הטורט עם הקצפת ניתן לשלב ריבת תותים או קונפיטורה וגם פירות טריים.

-את השמנת המתוקה ניתן להמיר לשמנת צמחית.

-עוגת הטורט יכולה לשמש גם לעוגות מעוצבות.