fbpx

עוגת דבש רכה ועסיסית

7 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

המתכון עבר שינוי קטן והנה כמה דברים חשובים מאוד לפני שמתחילים:

כמות העוגות שיוצאת מהתבנית – כמות העוגות משתנה בהתאם לגודל התבנית שלכם. חשוב מאוד לא למזוג מעל לחצי מגובה התבנית! אם תמזגו מעל חצי גובה העוגה תגלוש לכם החוצה , אל תשכחו שיש פה גם סודה וגם אבקת אפייה.

את הבלילה לא מקציפים , אלא טורפים היטב.

זמן האפייה של העוגות משתנה מתבנית לתבנית , ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר כך זמן האפייה של העוגה יתארך.

אל תתנו לצבע העוגה להטעות אתכם , יכול להיות שהעוגה בפנים עדיין לא אפויה עד הסוף ולכן ידרש זמן אפייה נוסף , ניתן לפתוח את התנור רק אחרי 45 דקות של אפייה. אם תפתחו לפני העוגה תצנח ואם תוציאו אותה כשהיא לא אפויה עד הסוף היא גם תצנח.

לא פותחים את התנור במהלך האפייה!

אם אתם אופים בתבנית מתכת תשימו לב ששימנתם אותה היטב כדי שהעוגה תצליח להשתחרר מהתבנית.

העוגה טובה יותר ביום שאחרי האפייה, בהצלחה!!!

 

 עוגת דבש ( 2 תבניות אינגליש קייק גדדולו או 3 קטנות / תבנית קוגלוהף 24 / תבנית עגולה קוטר 24):

 

3 ביצים בגודל L

1 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום בהיר

1 כוס שמן

1 כוס דבש

¼2  כוסות קמח

1 כוס תה פושר מ- 2 תיונים ( או כוס מים רותחים עם כף קפה נמס )

2 כפיות אבקת אפייה

1/2  כפית אבקת סודה

קורט מלח

1/2 כפית קינמון טחון

 

לקישוט: שקדים פרוסים

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-165 מעלות.

 

בקערה מניחים ביצים,שמן , סוכר לבן וחום , טורפים מעט רק עד איחוד. מוסיפים את הדבש וטורפים שוב עד איחוד.

מוסיפים את הקמח , אבקת אפייה, אבקת סודה , מלח וקינמון, טורפים היטב עד איחוד מלא של החומרים.

לבסוף מוסיפים את כוס התה וטורפים עד בלילה אחידה ונוזלית ללא גושים.

מוזגים את הבלילה אל תבניות שהברשנו בחמאה (כ  1/2 גובה ), מפזרים מעט שקדים פרוסים ומכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.

 

מוציאים לצינון כשעה. לאחר מכן מברישים את העוגה עם מעט דבש.