fbpx

עוגת גבינה אלפחורס

10 יולי 2020 מאת עדי קלינגהופר

אם אתם מכורים לאלפחורס ולקוקוס במיוחד אז זאת העוגה בשבילכם.

עוגת גבינה כל  כך עדינה , משולבת בטעמי קוקוס עם תחתית של עוגיות ולסיומת יש שכבת ריבת חלב מפנקת.

 

עוגת גבינה אלפחורס ( תבנית עגולה בקוטר 22):

 

לבסיס:

120 גרם עוגיות פתיבר

30 גרם קוקוס טחון

60 גרם חמאה מומסת

 

לעוגת גבינה: 

3 מיכלים גבינת שמנת נפוליאון (675 גרם)

1 גבינה לבנה 5% ( 250 גרם )

4 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/2 כוס קרם קוקוס

100 גרם שוקולד לבן

3/4 כוס שבבי קוקוס טחון

 

 לציפוי:

200 גרם ריבת חלב

 

לקישוט:

עוגיות אלפחורס – המתכון כאן 

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל -140 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

משמנים תבנית אפייה , מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה ( ככה יהיה קל יותר לחלץ את העוגה ).

מתחילים עם הבסיס: במעבד מזון טוחנים את העוגיות. אל פירורי העוגיות מוסיפים את החמאה המומסת והקוקוס ,מערבבים היטב.

מעבירים את הפירורים לתחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת גב של כף או הידיים, מעבירים את התחתית למקפיא עד האפייה.

 

מממשיכים אל בלילת הגבינה: בקערה מניחים שוקולד לבן וקרם קוקוס, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

בקערה גדולה מניחים את גבינת השמנת והגבינה הלבנה, מערבבים היטב ומוסיפים את הסוכר והביצים, טורפים עד איחוד.

אל הבלילה מוסיפים את השוקולד המומס והקוקוס הטחון, טורפים שוב עד איחוד החומרים.

את הבלילה מוזגים מעל הבסיס שהקפאנו, מעבירים לאפייה כשעה וחצי עד שוליים יציבים ומרכז מעט רוטט.

אחרי אפייה מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה.

 

אחרי קירור מלא מחלצים את העוגה מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

ועכשיו מקשטים: מחממים מעט את ריבת החלב כ-30 שניות , מוזגים מעל העוגה ומצפים אותה בעזרת כף.

מזלפים תלוליות קטנות, מסדרים עוגיות אלפחורס ומגישים!

העוגה נשמרת בקירור במשך כ- 5 ימים.