fbpx

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב

17 ספטמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת ביסקוויטים ריבת חלב ( תבנית 20*30)

 

750 מ"ל שמנת מתוקה

500 מ"ל חלב

2 חבילות אינסטנט פודינג וניל

250 גרם גבינה לבנה

250 גרם גבינת מסקרפונה

5 כפות ריבת חלב

 

2 שרוולים של פתיבר קלאסי

 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר

200 מ"ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

2 כפות ריבות חלב

קוקוס קלוי

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים שמנת מתוקה, חלב, פודינג וניל וריבת חלב, מחברים וו בלון ומקציפים עד קציפה יציבה. מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד בלילה אחידה.

 

מניחים קערה עם חלב לטבילה של הפתיבר.

טובלים בחלב כל פתיבר בנפרד ומניחים בתחתית התבנית כך שכל שטח התבנית יהיה עם פתיבר.

מעל הפתיבר מניחים את 1/3 מהקרם, משטחים ומיישרים ( ניתן להוסיף עכשיו זילוף של ריבת חלב אם ממש אוהבים ).

מעל מניחים שכבה נוספת של פתיבר שטבלנו בחלב, מעל מניחים עוד 1/3 מהקרם, משטחים ומיישרים.

שכבה אחרונה של פתיבר , מוזגים את ה1/3 האחרון של הקרם, משטחים ומיישרים ומכניסים לקירור כ- 6 שעות ( אפשר לקצר תהליכים במקפיא ולהכניס ל-3 שעות ).

 

מכינים את הגנאש: בקערה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה , ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

מוזגים את הגנאש מעל העוגה הקרה ומשטחים בזהירות, מחזירים להתייצבות במקרר כשעה.

מקשטים עם ריבת חלב וקוקוס קלוי ומגישים.

 

העוגה נשמרת במקרר כ- 5 ימים.