fbpx

עוגת בבקה שוקולד בתבנית קוגלהוף

29 אוקטובר 2021 מאת עדי קלינגהופר

עוגת בבקה שוקולד בתבנית קוגלהוף  ( קוטר 26/28 )

 

לבצק:

450 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר ( 100 גרם )

1 ביצה

1 חלמון

1 כוס מים / חלב ( 200 מ"ל)

120 גרם חמאה רכה

קורט מלח

 

למלית שוקולד קקאו:

300 גרם חמאה מומסת

160 גרם קקאו

320 גרם סוכר לבן / חום בהיר

כפית קינמון

200 גרם שוקולד מריר

 

תוספת למילוי: 100 גרם שוקולד קצוץ

 

סירופ סוכר: מרתיחים 50 גרם סוכר עם 50 גרם מים

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל- 170 מעלות מצב סטטי.

 

מתחילים עם הבצק:

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר. מחברים וו לישה ומתחילים לערבב. מוסיפים תוך כדי את הביצה, חלמון, מים / חלב ולבסוף את החמאה. ממשיכים ללוש במשך כ- 10 דקות. לקראת הסוף מוסיפים את המלח.

נקבל בצק די דליל אך לא מאוד דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ( ניתן להיעזר בידיים משומנות ) , מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקרר כשעתיים , אפשר גם לילה.

 

בינתיים מכינים את המילוי: בקערה מערבבים חמאה , סוכר, קינמון וקקאו.

במיקרוגל ממיסים 200 גרם שוקולד מריר בפולסים של 30 שניות. כאשר השוקולד מומס מעבירים לקערת המילוי ומערבבים עד מילוי אחיד ושוקולדי.

 

מוציאים את הבצק מהקירור, מחלקים ל-2 חלקים

את החלק הראשון מרדדים על משטח מקומח למלבן דק כדי לקבל בסוף שכבות יפות  , מורחים מהמלית , מפזרים שוקולד קצוץ ומגלגלים לרולדה כך עושים גם עם החלק השני ( לא להתקמצן עם המלית) .

 

כאשר יש לנו 2 רולדות עושים צורת בורג, מלפפים אותן אחת עם השנייה כמו צמה.

מניחים את הבורג בתוך תבנית קוגלהוף משומנת היטב!

משאירים להתפחה בטמפרטורת החדר כ- 30 עד 40 דקות , הבצק צריך לתפוח מעט.

מברישים בביצה טרופה ומכניסים לאפייה כ- 45-50 דקות או עד שהחלק העליון משחים.

מוציאים את העוגה מאפייה, מברישים בסירופ סוכר ומניחים לצינון כחצי שעה – שעה.

לאחר מכן ניתן לחלץ את העוגה ולהניח על  צלחת הגשה.

 

העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ- 5 ימים.