fbpx

עוגיות שקדים דקות וקריספיות

9 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

חשוב שתדעו – העוגיות לא יוצאות שוות בגודלן וזה כל היופי בהן. לכל אחת יש אופי משל עצמה, הן גם לא העוגיות הכי יפות שתפגשו ( ולקח לי זמן להשלים עם זה)  אבל … הן כל כך טעימות! וכל כך שוות את זה ,זאת סכנת התמכרות.

בתמונה העוגיות הפכו לעוגיות סנדוויץ' עם ממרח נוטלה, ואם תשימו לב הן לא שוות בגודלן.

 

את הבלילה אופים מיד לאחר הכנתה , לא שומרים את הבלילה במקרר.

אני ממליצה לכם להכין את כל המגשים ביחד. זאת אומרת להניח כבר את כל הבלילה על כל מגש ואז להכניס כל מגש בנפרד לאפייה.

 

תשימו לב שהכפית לא תהיה קטנה מידי , העוגיות מתרחבות בתנור. אני השתמשתי בכפית גלידה קפיצית בקוטר 3 ס"מ.

תשימו לב לזמנים של הבישול על הגז, כדי שהבלילה לא תצא סמיכה מידי. וגם חשוב כל הזמן לטרוף את הבלילה, כדי שהחמאה תתאחד היטב עם שאר המרכיבים.

 

 

עוגיות שקדים דקות וקריספיות ( 20 יחידות )

 

113 גרם חמאה

133 גרם סוכר חום בהיר

70 גרם שקדים טחונים או 35 גרם קמח שיבולת שועל + 35 גרם שקדים טחונים ( מי שאוכל גלוטן )

1 כף דבש / 15 גרם

קורט מלח

 

אופציה למילוי: ממרח נוטלה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות, מצב סטטי ( חום עליון תחתון ).

בסיר מניחים את החמאה, ממיסים על להבה נמוכה.

כאשר החמאה נמסה מוסיפים את הסוכר, שקדים טחונים, דבש וקורט מלח. מגבירים מעט את הלהבה ( להבה בינונית לא מעבר לזה ) וטורפים היטב בעזרת מטרפה כל הזמן. מבשלים את הבלילה במשך כשלוש דקות עד המסה של הסוכר, תשימו לב שכל החומרים חייבים להתאחד , לכן חשוב לטרוף כל הזמן ( כדי לאחד את החמאה עם המרכיבים) .

 

נקבל בלילת בצק שהיא די סמיכה מורידים מהגז ומניחים בצד כחמש דקות.

לאחר מכן לוקחים כפית מהבלילה ( אני ממליצה להיעזר עם כפית גלידה קפיצית ) , מניחים מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. כך חוזרים עם כל הבלילה , מכינים את המגשים מראש.

 

את הבלילה מניחים במרווחים גדולים, אל תשכחו שהעוגייה מתרחבת מאוד.

 

מכניסים לאפייה כ- 8 עד 10 דקות או עד שהעוגייה מתחילה להזהיב. מוציאים לצינון ומכניסים את שאר המגשים אחד אחרי השני.

מצננים את העוגיות כשעה.

לאחר צינון מלא של שעה לפחות ניתן להוסיף מילוי וליצור עוגיית סנדוויץ'. או פשוט לשמור את העוגיות בקופסא אטומה ולזלול ( תזהרו זה כמו גרעינים ) !