fbpx

עוגיות שוקולד צ'יפס דקות

16 אוגוסט 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

את העוגיות אפשר להכין גם בקערה ולא רק במיקסר, אבל כדי להבטיח שהכל יתערבב היטב חשוב שהחמאה תהיה רכה! לא מומסת. אם הוצאתם אותה מהמקרר עכשיו , תחממו אותה 30 שניות במיקרוגל ותבדקו עם מזלג אם היא מספיק רכה. אם החמאה לא תהיה מספיק רכה יתקבלו לנו גושי חמאה בבצק העוגיות וזה ישפיע על האפייה.

חושב מאוד לאל לדלג על שלב ההקפאה. את בצק העוגיות אפשר לשמור במקפיא במשך כחודש.

 

אם אתם רוצים שהעוגייה תצא "שוקולדית" אני ממליצה לכם את כל 200 גרם השוקולד להמיר לצ'אנקים – שוקולד מריר חתוך לקוביות. כמובן שאפשר לשלב גם שוקולד צ'יפס.

אני ניסיתי 2 שוקולדים: שוקולד פרה מריר של עלית ושוקולד ולרונה 64% Manjari.

את העוגיות מניחים במרווחים גדולים, הן משתטחות מאוד בזמן האפייה.

 

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס דקות  (  16 עוגיות גדולות / 25 עוגיות קטנות ):

 

280 גרם חמאה רכה ( חשוב שתהיה רכה, אם הוצאתם אותה עכשיו מהמקרר תכניסו אותה למיקרוגל ל-30 שניות )

1 כוס סוכר לבן ( 200 גרם )

1 כוס סוכר חום כהה / סוכר חום בהיר  ( 200 גרם )

2 ביצים

400 גרם קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

300 גרם שוקולד מריר קצוץ גס ( אפשר לשלב גם עם שוקולד צ'יפס)

 

 

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים את החמאה הרכה, מוסיפים את הסוכר הלבן והחום ומערבבים היטב בעזרת כף עץ. אחרי איחוד החומרים מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב היטב.

לאחר מכן מוסיפים את היבשים, קמח, אבקת סודה לשתייה ומלח, מערבבים היטב עד בצק אחיד.

מוסיפים את השוקולד הקצוץ / שוקולד צ'יפס ומערבבים רק עד איחוד.

מכניסים את הקערה עם בצק העוגיות למקפיא לשעה או לילה במקרר. לא לוותר על החלק הזה!

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות, מצב סטטי.

 

לאחר מכן מוציאים את בצק העוגיות מהמקפיא ומגלגלים לכדורים, כל כדגור צריך לשקול 80 גרם.

 

מניחים את הכדורים על מגש אפייה במרווחים ( אם נשארו לכם כדורים בחוץ והם מחכים לנגלה הבאה תכניסו אותם למקרר ) ומכניסים לאפייה כ-12 עד 15 דקות או עד שהשוליים של העוגייה מתחילים להזהיב  (העוגייה לא אמורה להזהיב מאוד ).

 

אם הכנתם עוגיות קטנות תבדקו אותן אחרי 10 דקות.

 

מוציאים את העוגיות מהאפייה, מניחים בצד לצינון ואוכלים! העוגיות נשמרות רכות בקופסא אטומה בטפרטורת החדר במשך כ- 4 ימים.