fbpx

סינבון ( שושני שמרים ) עם אוראו

28 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

בצק שמרים עם אוראו – ההתחלה היא כבר טובה!

בפעם הקודמת שהכנתי סינבון הפכתי את המקור של הקינמון לסינבון לוטוס, האמת? יצא מטורף! וגם אתם … עפתם על זה.

שמרתי עדיין על המלית של הסוכר והקינמון אבל בשילוב של לוטוס.

 

הפעם הלכתי לכיוון ההפוך קצת .. לקחתי איתי את האוראו והפכתי את הסינבון קינמון לכיוון יותר של שוקולד, לכן נקרא לזה גם שושני שמרים.

הבצק של הסינבון נשאר איתי כבר שנים, אז כמובן שהוא גם נמצא במתכון הזה. בצק שמרים מדהים! רך ונוח לעבודה.

המלית היא של קקאו, סוכר חום חמאה וממש מעט קינמון ( יוצא מדהים ) מעל הכל מפזרים עוגיות אוראו מרוסקות והשילוב של הדברים לאחר האפייה עם ציפוי הגבינה הוא פשוט מטורף, בחיי שאתם חייבים לנסות!

מוכנים?

 

סינבון אוראו (12 יחידות):

 

בצק שמרים:

25 גרם שמרים טריים

כוס חלב חמים ( חצי דקה במיקרו)

½4 כוסות קמח ( 630 גרם)

1/2 כוס סוכר (100 גרם)

2 ביצים L

100 גרם חמאה

קורט מלח

כפית תמצית וניל

 

למילוי:

110 גרם חמאה רכה מאוד

30 גרם קקאו

1 כפית קינמון

200  גרם סוכר חום בהיר

100 גרם עוגיות אוראו מרוסקות

 

לציפוי:

50 גרם חמאה בטמפרטורת חדר

חבילת גבינת שמנת ״פילדלפיה״ ( טמפרטורת חדר)

100 גרם אבקת סוכר

100 גרם שוקולד מומס + עוגיות אוראו טחונות  לקישוט

 

אופן ההכנה:

 

בקערת המיקסר מניחים קמח, שמרים וסוכר, מחברים וו לישה ומתחילים להפעיל על מהירות נמוכה. תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים את הביצים והחלב.

לאחר מכן מוסיפים את החמאה והמלח, ממשיכים ללוש במשך כעשר דקות עד בצק חלק ואחיד.

מניחים את הבצק בעקרה משומנת ומשאירים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מכינים את המלית:

בקערה מניחים קקאו, סוכר חום וקינמון מערבבים מעט.

 

לאחר התפחה מלאה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, מניחים על משטח מקומח ומתחילים לרדד למלבן דק.

 

מורחים מעל המלבן שכבה דקה של חמאה רכה. מעל החמאה מפזרים את הסוכר החום עם הקקאו וגם את עוגיות האוראו הטחונות.

מפזרים באופן שווה ומהדקים מעט עם הידיים ומגלגלים את המלבן לרולדה.

 

פורסים את הרולדה לעיגולים שווים. מסדרים את השבלולים במרווחים שווים בתבנית אפייה.

מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח.

 

מחממים תנור ל- 175 מעלות מצב סטטי.

 

לאחר התפחה מלאה מכניסים לאפייה כ-25 עד 30 דקות או עד שפני הבצק מתחילים להזהיב.

 

בינתיים מכינים את הציפוי: מערבבים את כל החומרים בקערה עד מרקם אחיד וחלק.

מוציאים את הסינבונים מהתנור ולאחר צינון של 10 דקות מורחים מעל הסינבונים את הציפוי גבינה בעזרת כף או מרית.

 

מעל ציפוי הגבינה אפשר לזלף מעט שוקולד מומס ומעל מפזרים עוגיות אוראו טחונות .

וזהו הסינבון שלנו מוכן!