fbpx

לחמניות גבינה, חמאה ושום

27 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

לחמניות גבינות ושום ( 24 יחידות )

 

לבצק:

80 מ"ל מים פושרים ( 1/3 כוס )

25 גרם שמרים טריים

50 גרם סוכר (1/4 כוס )

310 מ"ל חלב ( 1 1/3 כוס פחות 2 כפות )

160 גרם חמאה רכה

1 ביצה

630 גרם קמח ( 4 1/2 כוסות )

2 כפיות מלח

ניתן להוסיף תבלינים לבצק כמו :   אבקת שום, פטרוזיליה

 

למילוי:

200 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינה בולגרית ( לא משנה האחוז שומן )

מלח

פלפל

ניתן לשדרג עם ממרח פסטו , טפנד זיתים , ממרח פלפלים

 

לציפוי:

100 גרם חמאה מומסת

פטרוזיליה קצוצה

שום גבישי / שום כתוש

פרמז'ן מגורד

 

אופן ההכנה:

מתחילים עם הבצק: בקערת המיקסר מניחים מים , שמרים וסוכר. מערבבים עם כף ומניחים בצד ל-10 דקות.

 

לאחר 10 דקות מוסיפים אל קערת המיקסר ביצים, חלב וקמח, מחברים וו לישה ומתחילים ללוש על מהירות בינונית. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש כ-12 דקות.

נקבל בצק מעט דביק וחלק. מעבירים את הבצק אל קערה משומנת מעט ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח או לילה במקרר.

 

 

 

 

מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים את הריקוטה עם הבולגרית , אפשר לתבל מעט עם מלח פלפל.

לאחר התפחת הבצק, מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח! הבצק דביק ולכן חשוב לקמח היטב.

מקמחים את הבצק גם מלמעלה , ומרדדים למלבן , עובי המלבן לא עבה מידי ולא דק מידי.

את המלבן פורסים למשולשים נגדיים.

בחלק הרחב של כל משולש מניחים כפית מהמילוי גבינות ( אם אתם משדרגים עם ממרח אתם מורחים אותו על החלק הרחב לפני מילוי הגבינות ) , מגלגלים לקרואסון ומניחים מעל מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. כך חוזרים עם כל הבצק.

מניחים את הלחמניות להתפחה עד הכפלת הנפח.

בינתיים מחממים תנור ל- 185 מעלות, סטטי.

 

לאחר התפחת הלחמניות מברישים ממש מעט חמאה מומסת ומכניסים לאפייה כ- 12 עד 17 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות למעלה ( תזהרו שלא ישחימו יותר מידי הן צריכות להשאר רכות ).

מוציאים מאפייה ומכינים את הציפוי.

בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת, פטרוזיליה ושום. מברישים כל לחמנייה פעמיים ( פעם ראשונה מברישים היטב ולאחר מספר דקות מברישים שוב ).

מעל מפזרים פרמז'ן מגורד ואוכלים!