fbpx

כנאפה ביתית

14 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כנאפה ביתית ( מחבת בקוטר 22 ):

 

250 גרם שיערות קדאיף

200 גרם חמאה מזוקקת

200 גרם גבינת מוצרלה פרסקה

200 גרם מוצרלה מגורדת

100 גרם ריקוטה

 

לסירופ סוכר:

1/2 כוס מים

1/2  כוס סוכר

1 כפית מיץ לימון

 

לקישוט: פסיטוקים

 

אופן ההכנה:

מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, לימון ומים, מביאים לרתיחה , מערבבים מעט ומורידים מהאש. מניחים בצד עד ההרכבה.

מתחילים עם שיערות הקדאיף , קוצצים עם סכין חדה את שיערות הקדאיף לשיערות קטנטנות ( אפשר להיעזר במספריים לדעתי יותר נוח ), מניחים את השיערות בקערה ובודקים שהן מופרדות , זאת אומרת שאין גושים.

מחממים 1/4 כוס חמאה ומוסיפים אל הקערה ומערבבים בעזרת הידיים, חשוב מאוד כאשר מערבבים לשמור שלא יווצר גוש בצק ושהשיערות יהיו מופרדות עד כמה שאפשר.

עוברים להרכבה:

משמנים היטב! עם חמאה רכה את המחבת / הכלי בו מטגנים את הכנאפה , מוסיפים בנוסף אל המחבת כ- 5 כפות חמאה מומסת.

מניחים מחצית משיערות הקדאיף על שטח המחבת כולה, תפרידו את השיערות בעזרת הידיים ותשימו לב שאין גושים גדולים בין השיערות.

מהדקים את השיערות היטב! תיעזרו בגב של כוס ותלחצו על השיערות כדי שיהיה הידוק אחיד.

מעל שכבת שיערות הקדאיף מוסיפים את הגבינות: את הריקוטה משטחים בעדינות מעל שיערות הקדאיף ( הריקוטה לא חייבת להיות אחידה ) , מעל גבינת ריקוטה קורעים לחתיכות את גבינת המוצרלה פרסקה ומפזרים גם מוצרלה מגורדת ומניחים באופן שווה.

עם כף לוחצים מעט מעל גבינת המוצרלה , מעל המוצרלה מוסיפים את מחצית שיערות הקדאיף שנשארו לנו, משטחים אותם על שטח כל הגבינות והמחבת כך שתהיה שכבה אחידה. לוחצים מעט עם תחתית הכוס ( כמו שעשינו בהתחלה) מעבירים את המחבת לטיגון.

מתחילים עם להבה נמוכה , מסובבים כל כמה שניות את המחבת כדי שהכנאפה תיטגן לנו באופן אחיד.

כאשר הצדדים מתחילים להזהיב זה הזמן להפוך את הכנאפה. לוקחים צלחת רחבה , מניחים מעל המחבת ובעזרת מגבת הופכים את הכנאפה, משמנים שוב את המחבת, מחליקים את הכנאפה מן הצלחת בחזרה אל המחבת. מטגנים את הכנאפה עד הזהבה.

לאחר מכן מורידים מהאש, אם רוצים להעביר לצלחת הגשה זה הזמן ( אני בעד לאכול ישר מהמחבת )  מוזגים בזהירות את סירופ הסוכר מעל הכנאפה ואוכלים ישר! כי הכי טעים שהגבינה עדיין חמימה ונמתחת.