fbpx

כדורי קדאיף ופיסטוק

8 מרץ 2021 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

שיערות הקדאיף חייבות להתקרר לפני הכנת תערובת הכדורים.

תערובת הכדורים תצא דביקה וזה בסדר, לאחר הקירור היא תהיה נוחה לכדרור.

את הכדורים מצפים כשהם קפואים.

אפשר לוותר על מחית הפיסטוק בציפוי הכדורים ואפשר גם לצפות עם שוקולד מריר במקום שוקולד לבן.

את גבינת המסקרפונה אפשר להחליף לגבינת שמנת.

 

כדורי קדאיף ופיסטוק ( 25 כדורים ):

 

לשיערות קדאיף:

270 גרם שיערות קדאיף

140 גרם חמאה

200 גרם אבקת סוכר

 

לתערובת הכדורים:

225 גרם גבינת מסקרפונה

2 כפות גדושות של מחית פיסטוק

 

לציפוי וקישוט:

300 גרם שוקולד לבן

2 כפות מחית פיסטוק

שיערות קדאיף ( שהשארנו בצד )

50 גרם פיסטוק גרוס

 

אופן ההכנה:

 

מתחילים עם שיערות הקדאיף: קוצצים את שיערות הקדאיף בעזרת סכין.

במחבת מניחים את החמאה, ממיסים אותה על להבה נמוכה.

מוסיפים את שיערות הקדאיף ומטגנים על להבה בינונית ( נעזרים במזלג כדי להפריד את השיערות )

ומתחילים לעטוף את כל שיערות הקדאיף בחמאה ולא מפסיקים לערבב כל הזמן, זה חשוב מאוד.

כאשר הקדאיף מתחיל לקבל צבע זהבהב זה הזמן להוסיף את אבקת הסוכר, ממשיכים לטגן ולערבב כל הזמן על להבה נמוכה עד קירמול מלא של שיערות הקדאיף , עד שמגיעים לצבע זהוב – תהיו סבלניים.

מניחים את שיערות הקדאיף לצינון בקערה  קופסא לפחות כשעתיים ( לא מכסים משאירים פתוח עד קירור מלא ) .

 

כאשר שיערות הקדאיף התקררו היטב ממשיכים.

לוקחים 2 כפות מהקערה ומניחים בצד ( זה ישמש אותנו לקישוט) את שאר השיערות מעבירים את למעבד מזון וטוחנים מעט עד מרקם גס ( תשימו לב לא מרקם חולי ולא לטחון עד הסוף ) .

מעבירים את שיערות הקדאיף לקערה נקייה, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים היטב, מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים עד איחוד החומרים, נקבל עיסה מעט דביקה אך יציבה.

מעבירים למקפיא לשעה.

 

לאחר מכן מגלגלים לכדורים ( כל כדור שווה ערך לכף ) תשימו לב שזה מעט דביק וזה בסדר, לאחר הקפאה זה מסתדר.

מניחים את הכדורים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים להקפאה כ-3 שעות או לילה.

 

לאחר הקפאה מלאה מכינים את הציפוי: בקערה מניחים שוקולד לבן וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. לאחר המסה מלאה מוסיפים את מחית הפיסטוק ומערבבים היטב.

 

מצפים את הכדורים: מוציאים את הכדורים מהקפאה. מכניסים כדור אחד, מסובבים אותו בשוקולד המומס כך שיהיה מכוסה כולו, מרימים את הכדור בעזרת מזלג , מרימים ומחכים שהשאריות ירדו לקערה.

מניחים בזהירות את הכדור על נייר אפייה, כך חוזרים עם כל הכדורים.

את הכדורים מחזירים לקירור במקרר להתייצבות הציפוי.

 

ממשיכים לקישוט, את השוקולד שנותר מעבירים לשקית זילוף, מזלפים מעט מעל הכדורים , מעל הזילוף מפזרים פיסטוק גרוס ושיערות קדאיף.

 

את הכדורים שומרים במקרר בקופסא אטומה במשך כשבוע ימים.