fbpx

כדורי לוטוס בציפוי שוקולד לבן

19 אפריל 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

כדורי לוטוס בציפוי שוקולד לבן ( 20 כדורים ):

350 גרם עוגיות לוטוס

200 גרם גבינת שמנת

2 כפות גדושות ממרח לוטוס

 

לציפוי:

300 גרם שוקולד לבן מומס

1 כף שמן קנולה

 

לקישוט:

כף ממרח לוטוס

עוגיות לוטוס טחונות דק

 

אופן ההכנה:

 

למעבד מזון מכניסים עוגיות לוטוס וטוחנים עד מרקם חולי. מעבירים את העוגיות שטחנו לקערה עמוקה.

מוסיפים את גבינת השמנת וממרח הלוטוס, מערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה ומעט דביקה ( אפשר להיעזר בכף עץ ). את הבצק שקיבלנו מעבירים למקפיא למשך כשעה.

 

לאחר שהבצק התייצב מגלגלים לכדורים , מניחים אותם על נייר אפייה ומכניסים להקפאה נוספת במשך כשעתיים או לילה. הכדורים לפני הציפוי צריכים להיות קפואים.

 

לאחר הקפאה מכינים את השוקולד.

בקערה מניחים את השוקולד הלבן, מוסיפים שמן קנולה וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

 

כאשר השוקולד מומס זה הזמן להוציא את הכדורים מהקפאה.

מכניסים כל כדור בתורו לקערת השוקולד המומס, בעזרת מזלג/ פלטה מרימים את הכדור ומנערים אותו כך שירדו כל שאריות השוקולד. מעבירים לנייר אפייה.

אם אתם רוצים ציפוי אטום , תחזירו את הכדורים להקפאה כ 20 דקות.

תוציאו אותם מהקפאה ותצפו שוב. לאחר מכן מזלפים מעט לוטוס מומס ומפזרים מעל עוגיות לוטוס שטחנו.

את הכדורים שומרים במקרר בקופסא אטומה במשך כשבוע ימים.