fbpx

חלת דבש מתוקה

17 ספטמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

כמה דברים לפני שמתחילים:

 

הבצק יוצא דביק וזה בסדר, ככה נהיה בטוחים שנקבל חלה רכה.

תשימו לב , אם יש לכם תבנית קטנה יותר ישארו לכם עוד כדורים. אתם יכולים להניח אותם בתבנית אינגליש קייק נוספת או בתבנית מאפינס.

החלה טובה ביום הכנתה , ניתן להקפיא אותה מיד לאחר האפייה ולהפשירה בתנור.

 

חלת דבש מתוקה ( תבנית עגולה בקוטר 26 ): 

 

420 גרם קמח

17 גרם שמרים טריים

2 כפות סוכר

1 כף דבש

240 מ”ל מים פושרים

1 ביצה

60 גרם מחמאה / נטורינה / חמאה

קורט מלח

 

*ביצה להברשה

 

לקישוט:

50 גרם שקדים פרוסים

2 כפות דבש

 

אופן ההכנה:

 

בקערה מניחים מים / חלב , שמרים וסוכר מערבבים עם כף. מוסיפים את הקמח ומתחילים לערבב בעזרת וו לישה , מוסיפים תוך כדי את הביצה , הדבש והחמאה. ממשיכים ללוש במשך כ-10 דקות לבסוף מוסיפים את המלח ממשיכים דקת לישה נוספת. הבצק יוצא דביק וזה בסדר! ככה נקבל חלה רכה.

 

מעבירים את הבצק לקערה משומנת היטב, משאירים להתפחה שעה בטמפרטורת החדר.

 

מחממים תנור ל-175 מעלות.

 

מוציאים את הבצק מהקערה על משטח מקומח היטב , מחלקים את הבצק ל-9 כדורים.

 

 

משמנים היטב! רינג מתכת/ תבנית קפיץ ומניחים את הכדורים במרווחים אחד מהשני כדי שיוכלו לתפוח. במרכז מניחים רינג עגול או צלחת ( גם הם צריכים להיות משומנים ) מניחים להתפחה בטמפרטורת החדר כ 30 – 40 דקות.

 

לאחר התפחה מברישים את הבצק עם ביצה, מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים את החלה לאפייה כ – 25 עד 30 דקות או עד הזהבה מלאה.

 

מוציאים מאפייה , מברישים עם דבש כשהחלה עוד חמה.

 

מחלצים  בזהירות ומניחים על צלחת הגשה.