fbpx

חיתוכיות לוטוס, חמאת בוטנים ובלונדי

6 דצמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

חיתוכיות לוטוס, חמאת בוטנים ובלונדי ( תבנית ריבוע 20*20):

 

250 גרם ממרח לוטוס

250 גרם חמאת בוטנים

200 גרם שוקולד בלונדי / שוקולד לבן

50 גרם חמאה

250 גרם קורנפלקס

 

לציפוי: 200 גרם ממרח לוטוס

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים ממרח לוטוס, ממרח חמאת בוטנים , שוקולד בלונדי וחמאה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לאחר המסה מלאה מוסיפים את הקורנפלקס, מרסקים אותו עם הידיים ומוסיפים אל הקערה.

אני אישית אוהבת שמרגישים את חתיכות הקורנפלקס, כמובן שאפשר לרסק את הקורנפלקס גם דק יותר.

 

מערבבים הכל כך שהבלילה תהיה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט עם כף ומכניסים להקפאה כשעתיים.

לאחר התייצבות מלאה מצפים. מחממים את ממרח הלוטוס כ-30 שניות במיקרוגל , מוזגים מעל ומיישרים. אם רוצים לקשט עם קורנפלקס ופירורי עוגיות זה הזמן.

מכניסים למקרר לשעה להתייצבות.

 

לאחר התייצבות מחלצים מהתבנית. מחכים כעשר דקות כדי שיהיה קל יורת לפרוס.

פורים את ה"משטח" לקוביות שהן יהיו החטיפים / חיתוכיות . ניתן גם לחתוך למלבנים.