fbpx

חיתוכיות גבינה, פטל וקראמבלס

21 מאי 2020 מאת עדי קלינגהופר

בין השילובים האהובים עם גבינה זה השילוב עם פירות יער, לדוגמא: פטל.

יש איזון בין המתיקות לחמיצות, והתוספת של הקראמבלס הופכת את הביס למעניין יותר.

והנה עוד מתכון קליל לחג שאפשר להגיש גם חיתוכיות וגם כעוגה, האורחים שלכם יעופו על זה!

 

חיתוכיות גבינה, פטל וקראמבלס ( תבנית ריבוע 20*20):

 

לתחתית ולקראמבלס:

375 גרם קמח

180 גרם סוכר חום בהיר

180 גרם חמאה קרה

1 ביצה

 

לבלילת הגבינה:

2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון 25% (450 גרם)

1 שמנת חמוצה

כוס סוכר

3 ביצים

2 חלמונים

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

 

אופציה לתוספת: 1 כוס פטל / אומכניות / תותים

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות, מצב סטטי.

 

מתחילים עם בצק התחתית והקראמבלס: במעבד מזון מניחים חמאה, קמח וסוכר מעבדים עד מרקם של חול , פירורים דקים. 1/3 מהפירורים מעבירים לקערה , זה יהיה הקראמבלס שלנו, שומרים במקרר.

ל 2/3 הפירורים שנותרו לנו במבעד מזון מוסיפים ביצה ומעבדים עד בצק חלק.

 

מרפדים תבנית ריבוע בנייר אפייה, משטחים את הבצק בתחתית התבנית כך שתהיה שכבה שווה. מכניסים לאפייה כ-15 דקות.

 

מוציאים מאפייה וממשיכים לבלילת הגבינה: בקערה מניחים גבינת שמנת ושמנת חמוצה, מערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר , הביצים והחלמונים, טורפים עד בלילה אחידה. מוסיפים את האינסטנט פודינג וניל וטורפים שוב עד בלילה אחידה ללא גושים.

מוזגים את הבלילה מעל התחתית , מניחים נייר כסף מעל התבנית ומכניסים לאפייה כ- 15 דקות.

לאחר 15 דקות מוציאים את התבנית , מסירים את נייר האפייה. מקשטים עם פירות מעל בלילת הגבינה ( להניח בעדינות ). מעל הפירות מפזרים את פירורי הקראמבלס בצורה אחידה.

מכניסים לאפייה נוספת כ-45 דקות או עד שהפירורים מזהיבים וכאשר העוגה יציבה בצדדים אך מעט רוטטת במרכז.

 

מוציאים את העוגה ומכניסים לקירור כ- 6 שעות או לילה.

מחלצים את העוגה מהתבנית ופורסים לקוביות. את העוגה שומרים בקירור.