fbpx

חיתוכיות בצק עוגיות ושוקולד צ'יפס

10 נובמבר 2021 מאת עדי קלינגהופר

חיתוכיות בצק עוגיות ושוקולד צ'יפס ( תבנית 25*25):

 

227 גרם חמאה חתוכה לקוביות

200 גרם סוכר חום כהה

60 גרם סוכר לבן

2 ביצים

1 חלמון

300 גרם קמח

1 כפית שטוחה אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

250 גרם שוקולד צ'יפס (  אפשר להמיר לשוקולד קצוץ )

 

לקישוט ( אופציה ):

100 גרם שוקולד צ'יפס

מלח גס

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל- 175 מעלות, סטטי.

בקערת המיקסר מניחים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כהה, מחברים וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית עד שהחמאה והסוכרים הופכים לקרם.

לאחר מכן מוסיפים את הביצה והחלמון ממשיכים לערבב עד איחוד, מידי פעם מגרדים את צידי הקערה כדי לבדוק שהכל התאחד.

מוסיפים את הקמח, אבקת סודה ומלח ומערבבים עד איחוד.

לבסוף מוסיפים את השוקולד צ'יפס מערבבים כדקה כדי לוודא שהכל השוקולד התאחד.

 

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה  ומעבירים לתבנית את בצק העוגיות. משטחים בעזר כף היד או בעזרת פלטה כך שתהיה שכבה אחידה.

 

מעל הבצק מפזרים 50 גרם שוקולד צ'יפס לקישוט ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 35 דקות או עד שהשוליים מתייצבים והבצק עוגיות נראה זהוב.

 

מוציאים מאפייה ומפזרים מעל 50 גרם שוקולד צ'יפס שנשאר, אפשר לפזר מעט מלח גס ומחכים לצינון מלא כשעה לפחות.

 

מחלצים מהתבנית, פורסים לריבועים ושומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר במשך כ-4  ימים.