fbpx

בראוניז חלומי במחבת

3 נובמבר 2020 מאת עדי קלינגהופר

 

בראוניז חלומי במחבת ( מחבת בקוטר 20):

115 גרם חמאה

160 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/4 כוס קמח

1 כף קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

*אופציה לתוספות: שוקולד צ'יפס / נוטלה

 

להגשה: 

רוטב שוקולד / גנאש שוקולד

גלידה

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות, מצב סטטי.

 

בקערה מניחים חמאה ושוקולד, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוסיפים אל הקערה את הסוכר והביצים וטורפים היטב.

מוסיפים את היבשים: קמח, אבקת אפייה, קקאו וקורט מלח וטורפים היטב עד איחוד החומרים.

 

מוזגים את הבלילה למחבת , מקשטים עם שוקולד צ'יפס או ממרח נוטלה ומכניסים לאפייה כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים, חשוב לא לייבשאת הבראוניז ( הוא אמור להיות מעט רוטט ).

מוציאים מאפייה, מניחים על משטח עם מגבת ( תזהרו המחבת רותחת) מוזגים מעט רוטב שוקולד, מניחים כדורי גלידה ואוכלים!

הכי טעים לאכול בקירוב ליציאה מהתנור, כשהגלידה נמסה והכל חם.

 

הערות: 

ניתן להוסיף לבלילת הבראוניז גם חמאת בוטנים – מומלץ!