fbpx

בראוניז בצק עוגיות ואוראו (Slutty Brownies)

6 ינואר 2021 מאת עדי קלינגהופר

 

בראוניז בצק עוגיות ואוראו – Slutty Brownies ( תבנית בגודל 25*35):

 

לשכבת בצק העוגיות:

240 גרם חמאה מומסת מצוננת ( לא חמה )

3/4 כוס סוכר חום כהה

3/4 כוס סוכר לבן

2 ביצים

½2 כוסות קמח

1 כוס שוקולד צ'יפס

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קורט מלח

 

לשכבת הבראוניז:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר

1 1/2 כוסות סוכר לבן

4 ביצים

105 גרם קמח

35 גרם אבקת קקאו

קורט מלח

 

לשכבת אוראו: 30 עוגיות אוראו

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל -175 מעלות מצב סטטי.

 

מתחילים עם בצק העוגיות:  בקערה מניחים את החמאה המומסת, סוכר לבן וסוכר חום ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב עד איחוד החומרים. מוסיפים את הקמח , אבקת סודה לשתייה והמלח. מערבבים עד בצק דביק ואחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב מעט רק עד איחוד.

 

מעבירים את בצק העוגיות לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה. אפשר להיעזר בידיים רטובות או פלטה קטנה.

 

מעל בצק העוגיות מסדרים עוגיות אוראו שלמות אחת ליד השנייה, כך שכל הבצק יהיה מכוסה בעוגיות אוראו.

 

ממשיכים אל שכבת הבראוניז: בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

אל השוקולד המומס מוסיפים סוכר וטורפים היטב. לאחר מכן מוסיפים את הביצים וטורפים שוב עד בלילה אחידה. לבסוף מוסיפים את הקמח, אבקת הקקאו וקורט מלח. טורפים היטב עד קבלת בלילה אחידה.

 

את בלילת הבראוניז מוזגים בעדינות מעל עוגיות האוראו, משטחים בעדינות לשכבה אחידה וישרה ומכניסים לאפייה.

את הבראוניז אופים כ- 40 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. הבראוניז צריך להשאר פאדג'י ולכן הימנעו מאפיית יתר.

 

מוציאים את הבראוניז מאפייה ומכניסים להקפאה כ-3 שעות.

לאחר הקפאה מלאה משחררים את הבראוניז מהתבנית ופורסים לקוביות.

את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר , הבראוניז נשמר כשבוע.