fbpx

בראוניז אוראו ובצק עוגיות – מטורף!

13 אוקטובר 2020 מאת עדי קלינגהופר

בראוניז אוראו ובצק עוגיות ( תבנית ריבוע 24*24 ):

 

לתחתית בצק עוגיות: 

160 גרם חמאה

160 גרם חמאת בוטנים

½1 כוסות סוכר חום בהיר (300 גרם)

2 ביצים

2 כוסות קמח ( 280 גרם )

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס שוקולד צ'יפס

 

אם אתם לא אוהבים חמאת בוטנים תכינו את הבצק עוגיות שמופיע כאן 

 

לשכבת בראוניז:

160 גרם חמאה

170 גרם שוקולד מריר

½1 כוסות סוכר לבן ( 250 גרם )

3 ביצים

1/4 כוס קקאו (35 גרם)

3/4 כוס קמח ( 105 גרם )

 

*25 יחידות עוגיות אוראו

 

אופן ההכנה:

 

מחממים תנור ל-175 מעלות, סטטי.

 

מתחילים עם הבצק עוגיות: בקערה מניחים חמאת בוטנים וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

לאחר מכן מוסיפים את הסוכר, הביצים, קמח ואבקת סודה לשתייה ומערבבים עד איחוד ( כף מעץ יעשה את העבודה ) לאחר מכן מוסיפים את השוקולד צ'יפס מערבבים שוב עד איחוד ומכניסים למקרר עד הרכבת הבראוניז.

 

ממשיכים לשכבת הבראוניז: בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה. מוסיפים אל הקערה סוכר וביצים וטורפים היטב!  מוסיפים את הקמח והקקאו , טורפים שוב עד איחוד החומרים.

 

הרכבת הבראוניז: מרפדים את התבנית בנייר אפיה.

מניחים בתחתית את שכבת בצק העוגיות, משטחים בעזרת הידיים עד שכבה ישרה. מעל שכבת בצק העוגיות מניחים את העוגיות אוראו , צמודות אחת לשנייה. מהדקים מעט את העוגיות.

 

מעל העוגיות מוזגים בעדינות! את בלילת הבראוניז , משטחים בזהירות עם כף ומכניסים לאפייה. מתחילים ב-45 דקות , מכניסים קיסם ובודקים, אם הקיסם יוצא מעט רטוב ( הבראוניז צריך להשאר פאדג'י ) זה הזמן להוציא. ואם הקיסם יוצא עם בלילה נוזלית ממשיכים לאפות כעשר דקות נוספות.

 

מוציאים מהתנור ומכניסים להקפאה כשעתיים. מחלצים מהתבנית פורסים בעזרת סכין חדה לקוביות.

את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.