עוגת קוקוס, שקדים ושוקולד ללא גלוטן
עוגות של פסח הן תמיד מאתגרות. מנסים להגיע למקסימום , במינימום מצרכים.
אין קמח, שהוא הבסיס לרוב העוגות, ומנסים למצוא תחליפים.
קוקוס ושקדים טחונים , הם ללא ספק מצרכים בולטים בפסח, ברוב המקרים הם הבסיס לכל העוגות.
גם בעוגה הזאת שלפניכם, קוקוס ושקדים טחונים הם הבסיס לעוגה, בזכות המרכיבים , העוגה יוצאת רכה וקלילה.
עוגה בחושה קוקוס, שקדים ושוקולד, טעימה ורכה , עסיסית וקלילה .. ולא תאמינו היא אפילו פרווה.
האמת, שאת העוגה הזאת אני מאמצת לכל ימות השנה ולא רק לפסח, כי היא פשוט מתאימה את עצמה תמיד .
ואם תרצו לעשות אותה קצת יותר חגיגית, תאפו אותה בתבנית עגולה, ציפוי גנאש וקישוטים של שבבי קוקוס.
עוגת קוקוס, שקדים ושוקולד ללא גלוטן ( 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 22):
לעוגה:
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר לבן (100 גרם)
1 כוס קוקוס טחון (100 גרם)
1 כוס שקדים טחונים (100 גרם)
1/2 כוס שמן
1 כפית אבקת אפייה
לשכבת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר
50 גרם קרם קוקוס / שמנת צמחית / שמנת מתוקה
1 כף קקאו
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם קרם קוקוס / שמנת צמחית / שמנת מתוקה
לקישוט:
שבבי קוקוס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה מניחים 4 חלמונים שמן ו 1/4 כוס סוכר, מערבבים היטב עם כף עץ.
מוסיפים לקערה קוקוס טחון ,שקדים טחונים ואבקת אפייה, מערבבים היטב עד איחוד המרכיבים, נקבל עיסה דביקה ובצקית.
בקערת המיקסר מניחים 4 חלבונים , מחברים וו בלון ומקציפים עד היווצרות קציפה לבנה, מוסיפים את הסוכר שנותר (1/4 כוס) וממשיכים להקציף עד קציפה תפוחה , לבנה ויציבה.
מעבירים מחצית מקציפת החלבונים לקערה עם בלילת החלמונים , מקפלים היטב ( אפשר להתחיל עם כף עץ כדי להקל ) , מוסיפים את המחצית השנייה ומערבבים עד בלילה אחידה ( הבלילה לא תצא חלקה בגלל הקוקוס והשקדים).
לשוקולד: בקערה מניחים שוקולד מריר וקרם קוקוס או שמנת, ממיסים במיקרוגל עד המסה מלאה. לאחר מכן מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב.
לקערת השוקולד מוסיפים 1/3 מבלילת העוגה, מערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה או אינגליש קייק , מוזגים את בלילת העוגה ה”לבנה” לתבניות, לאחר מכן מעל הבלילה הלבנה, מוזגים את בלילת השוקולד בפס ארוך או לחילופין בתנועות מעגליות אם זה בתבנית עגולה.
בעזרת קיסם או שיפוד עץ יוצרים תנועות משוישות.
מכניסים לאפייה כ-40 עד 50 דקות, העוגה מוכנה כאשר היא זהובה, קפיצית למגע או קיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים.
מניחים את העוגות לצינון.
לציפוי: בקערה מניחים שוקולד מריר וקרם קוקוס או שמנת , ממיסים במיקרגול עד המסה מלאה וטורפים.
מוזגים את הגנאש החם מעל העוגה, מקשטים עם שבבי קוקוס ומצננים בטמפרטורת החדר.
את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.
[js-disqus]