קוביות בראוניז עם קורנפלקס וקרמל
בראוניז עם קורנפלקס וקרמל ( תבנית ריבוע 20*20 ):
לבראוניז:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
3 ביצים
250 גרם סוכר
90 גרם קמח
30 גרם קקאו
קורט מלח
לשכבת קורנפלקס קרמל:
400 גרם סוכר לבן
265 גרם שמנת מתוקה
130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
180 גרם קורנפלקס צהוב של פעם ללא סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 175 מעלות, מצב סטטי.
מתחילים עם שכבת הבראוניז : בקערה מניחים שוקולד מריר וחמאה. ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.
אל הקערה מוסיפים סוכר וביצים, טורפים היטב עד איחוד. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ואבקת הקקאו, מערבבים עד בלילה אחידה ללא גושים ומוזגים לתבנית ריבוע מרופדת בנייר אפייה.
מכניסים לאפייה כ- 25 עד 30 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים, חשוב להשאיר את הבראוניז פאדג'י ולא לייבש אותו.
לאחר אפייה מעבירים את הבראוניז למקפיא וממשיכים לשכבת הקרמל.
לשכבת הקרמל: בסיר רחב מניחים סוכר, מתחילים להמיס על להבה בינונית ( מכיוון שיש כמות גדולה של סוכר ) , מטים מידי פעם את הסיר אך לא נוגעים בסוכר!
כאשר הסוכר מתחיל להפוך לקרמל אפשר להתחיל לערבב מעט , בעזרת מרית סיליקון זה יהיה הכי קל.
כאשר מקבלים קרמל בצבע זהוב וכאשר כל הסוכר נמס זה הזמן להוסיף את השמנת. בזרם דק ובעדינות מוסיפים את השמנת המתוקה תוך כדי טריפה ( עם מטרפה יהיה לכם קל יותר ) תמידית ! אני ממליצה להוסיף את השמנת בכמה פעימות ככה יהיה לכם קל יותר להשתלט על הקרמל.
לא מפסיקים לטרוף את הקרמל עד שמקבלים קרמל אחיד , מוסיפים את המלח ומביאים את הקרמל לרתיחה ומורידים מהגז. מוסיפים את החמאה וטורפים עד המסה מלאה ועד קבלת קרמל אחיד.
אל הקרמל מוסיפים את הקורנפלקס, מערבבים עם כף עד שכל הקורנפלקס עטוף היטב בקרמל.
את הקורנפלקס עם הקרמל מניחים בעדינות מעל הבראוניז. מיישרים עם כף או פלטה גם כדי שתהיה שכבה ישרה וגם כדי לוודא שיש קורנפלקס וקרמל מעל כל הבראוניז.
מעבירים להקפאה כשעתיים. מחלצים מהתבנית , פורסים לקוביות ואוכלים!
את הבראוניז שומרים בקופסא אטומה במקרר.
[js-disqus]