fbpx

בראוניז פרווה ללא גלוטן

14 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

ליד כל העוגות בפסח , אני תמיד מגישה איזושהי עוגייה או חיתוכיות קלילות כי תמיד יש כאלה שיעדיפו משהו קטן ליד התה אחרי הארוחה הכבדה.

אז הנה לכם בראוניז רכים ונימוחים, שוקולדים וכמובן ללא גלוטן שלא תרגישו בהבדל ( והם גם פרווה!!). מתכון קל מאוד להכנה , הכל קורה בקערה אחת.

כשהבראוניז יוצא מהאפייה מקררים אותו היטב! אפילו לילה במקרר , אחר כך מבטיחה לכם חיתוך מושלם וישר.

בראוניז ( תבנית 25*35 או לקבלת חיתוכיות גבוהות יותר רינג 20*20) :

200 גרם שוקולד מריר

2/3 כוס שמן

1 כוס סוכר

4 ביצים

100 גרם קורנפלור / קמח תפוחי אדמה

100 גרם שקדים טחונים

קורט מלח.

 

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות שמן ושוקולד. לשוקולד המומס מוסיפים סוכר , ביצים , קורנפלור , שקדים טחונים וקורט מלח.

הכל קורה תוך כדי טריפה עד תערובת אחידה.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בדפנות. אופים את הבראוניז כ- 20 עד 25 דקות או עד קבלת מרקם רך ( תזהרו לא לייבש את הבראוניז).

מעבירים את הבראוניז לקירור מלא! אחרי שהוא קר ויציב חותכים לקוביות או מלבנים ומגישים את הבראוניז. שומרים במקרר בקופסה אטומה.

הערות:

**אם יש לכם אפשרות מומלץ להעביר את הבראוניז למקפיא מיד לאחר האפייה

** כמובן שאפשר להעשיר את הבראוניז ולהוסיף לו שברי עוגיות / שברי שוקולד לבן / שוקולד צ׳יפס וכו׳. את התוספות מוסיפים לפני האפייה.

** אם לא תחכו לקירור מלא של הבראוניז החיתוכיות לא יצאו ישרות , הבראוניז יתפרק לכם באמצע.