fbpx

פנקייק גבינה

26 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

הפנקייקס גבינה הללו נולדו לגמרי בטעות.

היום נר חמישי,  החלטתי שהערב יהיו מאכלים קצת יותר בריאים מסופגניות, בכל זאת צריך לשמור קצת על הבריאות.

 

הבוקר תכננתי להתחיל קודם כל עם לביבות גבינה מתוקות מטוגנות , בעודי מכינה את הבלילה , הפכתי אותה כבר לבלילת פנקייק, עם מספר מצרכים שיש בכל בית.

 

התחלתי לטגן את הבלילה, הייתי נורא סקפטית .. בכל זאת אין פה חמאה , וגם לא גבינת שמנת אלא גבינה לבנה רגילה.  הבלילה די בריאה ביחס לשבוע הזה שקרה פה.

 

תוך כדי טיגונים נבנה לו מגדל פנקייקס מהמם! בדיוק טל אחותי קמה וגנבה לעצמה כמה פנקייקס, טעים טעים!!!

זה מתכון שאשמור איתי לעד, אם זה לארוחת בוקר או ארוחת ערב .. עם מצרכים שתמיד יש במקרר

 

כמובן שאת הפנקייק אפשר להפוך לבריאים אפילו יותר, ניתן להוסיף שיבולת שועל לבלילה או אפילו אוכמניות.

את הקמח ניתן להחליף בקמח מלא ואת הסוכר ניתן להפחית , להחליף לסוכר חום או להוריד לגמרי למי שמעדיף ללא סוכר.

 

**שימו לב שהבלילה היא לא מתוקה , אם אתם רוצים אותה מתוקה יותר ניתן להוסיף עוד סוכר, רוטב שוקולד ועוד קישוטים מתוקים

 

המשך חג מקסים! ואל תשכחו לשמור גם על הבריאות ..

 

פנקייק גבינה (20-25 יחידות):

 

375 גרם גבינה לבנה 5%

4 ביצים

1 כוס קמח

1/2 כפית אבקת אפייה

4 כפות סוכר

2 כפות חלב

 

לקישוט:

סירופ מייפל טבעי

פירות טריים

 

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה מניחים גבינה לבנה וביצים, טורפים היטב.

מוסיפים סוכר, קמח, אבקת אפייה וחלב, טורפים עד איחוד החומרים.

מחממים מחבת , משמנים מעט למניעת הידבקות ( ניתן לשמן עם חמאה או שמן קנולה, תזכרו לשמן ממש מעט כדי שהפנקייק לא ישחה בשמן).

כשהמחבת חמה מוזגים 1/3 כוס מהבלילה למחבת החמה, כמובן שאפשר לטגן את הפנקייקס באיזה גודל שאתם רוצים.

מטגנים את הפנקייק מכל צד כ-2 דקות, הופכים את הפנקייק כאשר מופיעות בועיות קטנטנות.

מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה , מקשטים ואוכלים!

 

[js-disqus]