fbpx

עוגת רולדה שוקולד וקינדר

20 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

רולדה שוקולד של פעם אתם בטוח מכירים, רולדה פשוטה מטורט קקאו עם מילוי קצפת. אבל הפעם שידרגתי את הקצפת והוספתי לה מחית קינדר מדהימה, שנותנת טעם נוסף.

את המחית כמובן אפשר להחליף באיזה טעם שאתם אוהבים. ואת הרולדה אפשר לקשט בכל דרך שתבחרו, היא מרשימה מאוד וגם טעימה.

הרולדה קלה להכנה אך אל תיבהלו עם הגלגול שלה, היא עדינה ולכן אתם צריכים לגלגל אותה בעדינות וגם אם היא תישבר לכם היא בטוח תצא טעימה!

 

 

רולדה שוקולד וקינדר (רולדה אחת בגודל תבנית תנור):

 

לרולדה:

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס סוכר חום

1/3 כוס סוכר לבן

60 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס קמח

2 כפות קקאו

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

 

לקרם קינדר:

4 כפות גדושות מחית או ממרח קינדר

250 מ”ל שמנת מתוקה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

כפות אבקת סוכר

 

לגנאש:

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

150 מ”ל שמנת מתוקה

 

לקישוט:

קצפת

קינדר בואנו

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מתחילים עם הרולדה: בקערה עמוקה מניחים קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

 

בעקרת המיקסר מניחים חלבונים ומקציפים עם וו בלון עד קצף לבן, לאחר מכן מוסיפים את הסוכר הלבן ומקציפים עד קציפה יציבה. מעבירים את הקציפה לקערה ומניחים בצד.

באותה קערת המיקסר שבה הקצפנו את החלבונים מניחים את החלמונים (אין צורך לנקות את הקערה) ומוסיפים גם את הסוכר החום, מקציפים עם וו בלון עד קציפה בהירה.

לאחר מכן מוסיפים לקציפת החלמונים חמאה מומסת ואת החומרים היבשים, מערבבים עד איחוד.

 

מוסיפים את קציפת החלבונים לבלילה ומקפלים בעדינות עד בלילה אחידה.

 

מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה של תנור, מנפים קקאו מעל נייר האפייה למניעת הידבקות.

מעבירים את בלילת הרולדה לתבנית אפייה ומשטחים בזהירות עד כיסוי כל נייר האפייה.

אופים את הרולדה כ- 12 עד 15 דקות, כאשר הרולדה קפיצית למגע.

 

מוציאים את הרולדה מהתנור נותנים לה להצטנן 5 דקות.

 

מניחים נייר אפייה על שולחן עבודה ומעליו מנפים מעט אבקת קקאו. מעבירים את הרולדה בעודה חמה מעל נייר האפייה כך שהחלק העליון יהפוך להיות החלק התחתון.

מקלפים בעדינות את הנייר אפייה העליון עליו אפינו את הרולדה.

מגלגלים עם נייר האפייה את הרולדה ומניחים להצטננות בטמפרטורת החדר, כשעה לפחות.

 

ממשיכים עם הקרם: מכניסים לקערת מיקסר שמנת מתוקה, פודינג וניל ואבקת סוכר , מקציפים עם וו בלון עד קציפה במרקם יוגורט. עוצרים את פעילות המיקסר ומוסיפים את מחית הקינדר , ממשיכים להקציף עד קציפה יציבה.

 

הרכבה: פותחים את הרולדה המגולגלת בעדינות, מניחים את הקרם על הרולדה ומשטחים בעזרת כף או פלטה עד כיסוי מלא של הרולדה בקרם.

 

בזהירות רבה מגלגלים את הרולדה , אפשר להיעזר גם בנייר אפייה.

מעבירים את הרולדה לקירור של שעה.

 

ממשיכים עם הגנאש: בקערה מניחים שמנת מתוקה, שוקולד מריר ושוקלד חלב, ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד המסה מלאה.

מוציאים מהמקרר את הרולדה שהתקררה, מניחים את הרולדה על רשת או נייר אפייה ומוזגים את הגנאש מעל הרולדה , נותנים לגנאש להתמצק מספר דקות ומעבירים את הרולדה לצלחת הגשה.

מקשטים עם קצפת , קינדרים חתוכים וכל מה שאתם אוהבים.

 

 

[js-disqus]