fbpx

אצבעות בקלאווה עם פיסטוק, חלבה ושוקולד

6 פברואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

ט"ו בשבט ממש מעבר לפינה .. וזאת סיבה מעולה להכין בקלאווה!

לפירות היבשים אני פחות מתחברת, אבל עם אגוזים אני מסתדרת מצוין, במיוחד עם פיסטוק .. ולכן הלכתי על בקלאווה פיסטוק עם טוויסט מעניין .. חלבה שוקולד! שילוב טעמים מדהים טעים!

ואם כל זה לא הספיק לכם עד עכשיו אז יש גם ממש מעט נוטלה להדגשת השוקולד.

קינוח מרשים, משפחתי ושמח … וכל כך קל להכנה שאתם לא תאמינו!

אצבעות בקלאווה עם פיסטוק חלבה ושוקולד (תבנית 25*35):

 

2 חבילות דפי פילו או 26 יחידות דפי פילו (מופשר על פי הוראות היצרן )

200 גרם חמאה /מחמאה מומסת

 

למלית:

200 גרם פיסטוק

100 גרם חלבה שוקולד / חלבה שוקו וניל/ חלבה נוגט

 

לסירופ:

1.5 כוסות סוכר

1.5 כוסות מים

2 כפות דבש

1 כף מיץ לימון

 

לקישוט:

נוטלה

פיסטוק טחון

 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-175 מעלות.

משמנים בחמאה את התבנית שבה אנחנו אופים את הבקלאווה.

 

מתחילים עם המלית: במעמד מזון טוחנים את הפיסטור והחלבה עד פירורים גסים או לחילופין קונים פיסטוק טחון ומפוררים את החלבה ביד.

 

ממשיכים להרכבת הבקלאווה: מניחים דף פילו על משטח נקי, מברישים את הדף במעט חמאה מומסת , בעדינות רבה.

מעל דף הפילו מניחים עוד דף פילו, מברישים גם אותו בחמאה, מפזרים חופן מן המלית, כך שיהיה באופן שווה על הדף פילו ( אין צורך להעמיס במלית).

 

ועכשיו לגילגול, מניחים שיפוד עץ בתחילת דף הפילו , מתחילים לגלגל את הדף עם השיפוד ( נקבל צורת סיגר ) את 2 הקצוות של הסיגר מכווצים בעדינות ,מושכים החוצה את השיפוד , את הבקלאווה מניחים בתבנית המשומנת.

 

כך חוזרים עם שאר דפי הפילו עד שכל התבנית מלאה.

מברישים את דפי הפילו בחמאה , בנדיבות רבה. חותכים ל"אצבעות" מכניסים לאפייה כ- 35 עד 45 דקות או עד הזהבה.

 

בזמן שהבקלאווה בתנור מכינים את הסירופ: בקלחת מניחים סוכר, מים, דבש ולימון , מביאים לרתיחה ומורידים מהגז.

כאשר מוציאים את הבקלאווה מהתנור מוזגים מעליה את כל הסירופ החם, מחכים שהיא מעט תיתקרר.

 

מקשטים בפיסטוק טחון ואם רוצים לקשט עם נוטלה, מעבירים כף נוטלה לשקית זילוף, מלפים פס נוטלה לאורך הבקלאווה.

 

 

[js-disqus]