fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

קופסא של עוגיות מבצק אחד

12 פברואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

מתי בפעם האחרונה קיבלתם מתנה קופסא כל כך מתוקה?

אני אף פעם לא, לפחות לא כזאת קופסא .. וזה כל מה שהייתי רוצה ממש עכשיו.

קופסא של עוגיות, בכל מיני צורות , עם מילויים שונים .. והכל מבצק אחד! בצק ווניל שמחצית ממנו הופכים לבצק שוקולד. בצק חמאה רך ונמס בפה.

העוגיות קלות להכנה, כל מה שנדרש מכם זה קצת יצירתיות ואהבה.

מתנה מדהימה ומתוקה בכל מאורע או אפילו סתם לפנק את האהובים שלכם

 

עוגיות חמאה וניל – שוקולד:

בצק וניל בסיסי:

370 גרם חמאה

150 גרם אבקת סוכר

2 חלבונים

450 גרם קמח

כפית תמצית / מחית וניל

קורט מלח

 

לשדרוג לבצק שוקולד:

20 גרם קקאו

2 כפות חלב

10 גרם קמח

 

מילוי העוגיות:

ממרח שוקולד

ריבת תות / פטל

ממרח לוטוס

ממרח חלבה

 

לקישוט:

לב ורוד – שוקולד רובי מומס

לב שוקולד- שוקולד מריר מומס

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים חמאה ואבקת סוכר, מחברים וו גיטרה ומערבבים עד הקרמה של החמאה. מנקים את דפנות הקערה , מוסיפים חלבונים וממשיכים את פעילות המיקסר. מוסיפים את הקמח, וניל ומלח, מערבבים עד בצק אחיד.

 

לבצק שוקולד: מחלקים את הבצק הבסיסי ל-2 חלקים שווים. חלק אחד עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור.

את החלק השני מניחים בקערת המיקסר, מוסיפים קקאו, חלב וקמח וממשיכים לערבב עם וו גיטרה עד בצק אחיד.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור.

 

מקררים את הבצק כשעה לפחות או לילה.

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מוציאים את הבצק מהקירור, מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק מעל משטח מקומח, קורצים , מעבירים לנייר אפייה ואופים עד ממש מעט הזהבה, העוגיות לא צריכות להשחים.

אופים את העוגיות כ-10 עד 15 דקות.

מצננים את העוגיות, ממלאים בממרחים ומקשטים.

 

לקישוטים:

שוקולד ורוד- ממיסים שוקולד רובי, מעבירים לשקית זילוף, עושים חור קטן בקצה השקית זילוף ומזלפים מעל העוגיות, מניחים לייבוש בצד ( אם רוצים להוסיף סוכריות זה הזמן.

 

לקישוט שוקולד מריר- ממיסים שוקולד מריר, מעבירים לשקית זילוף, עושים חור קטן בקצה השקית זילוף ומזלפים מעל העוגיות, מניחים לייבוש בצד.

 

חשוב לשמור על מצב נוזלי של השוקולד, אם השוקולד מתקשה להכניס את שקית הזילוף לכוס מים רותחים, לחכות עד חזרה למצב נוזלי.

 

הערות:

** ניתן לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה, להקפיא חצי שעה ולקרוץ צורות.