fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

צ'ורוס

11 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

צ’ורוס הוא מאכל מטוגן בין הפופלריים בעולם, את הצ’ורוס ניתן  למצוא לרוב בדוכני רחוב בספרד, ארגנטינה ואמריקה הלטינית.

הצ’ורוס המקורי מגיע בצורת מקלות אורכים וקריספיים, היום ניתן למצוא את הצ’ורוס בכל מיני צורות כגון ספירלות, לבבות וכו’.

 

צ’ורוס הוא המאכל המטוגן הראשון שהכנתי בחנוכה ולמה?

הוא נורא קל להכנה, אין פה הסתבכות עם גלגול סופגניות, אין ספק אם תפח או לא, ואני גם לא מחכה לפס לבן (כמו בסופגנייה) כדי להיות מספיק מרוצה!

 

את הצ’ורוס מכינים מבצק רבוך שמבושל בסיר ולאחר מכן עובר לקערת מיקסר להטמעת הביצים. את הצורות של הצ’ורוס יוצרים בעזרת שקית זילוף וצנטר, וכך גם אחנו מחליטים מה יהיה אורך הצ’ורוס.

לצד הצ’ורוס מגישים מטבל לבחירתכם בדרך כלל זה ריבת חלב או שוקולד, אצלי אוהבים את שניהם.

 

את הצ’ורוס מגלגלים בקינמון וסוכר, העטיפה שלו נעשית קריספית ואתם הולכים להתאהב!

 

צורוס (20 יחידות) :

 

לבצק רבוך:

80 גרם חמאה

300 מ”ל מים

1 כוס סוכר

קורט מלח

150 גרם קמח

25 גרם קורנפלור

2 ביצים M

 

לטיגון:

2 ליטר שמן

 

לציפוי:

סוכר וקינמון

 

**אופציה למטבלים: ריבת חלב, נוטלה, גנאש שוקולד

**צנטר מספר 856 (צנטר כוכב סגור)

 

אופן ההכנה:

מניחים בסיר חמאה, מים, סוכר ומלח, מניחים על להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים בעזרת כף עץ,

מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה, ממשיכים לערבב עד שנוצר בצק אחיד שנפרד מדפנות הסיר.

מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ומערבבים עם וו גיטרה עד שהבצק קר למגע, בערך 10 דקות.

 

בזמן הזה מתחילים לחמם שמן על להבה נמוכה.

 

לאחר שהבצק התקרר מוסיפים את הביצים , כל אחת בתורה.

מוסיפים ביצה ראשונה , מחכים שהבצק יתאחד ולאחר מכן מוסיפים את הביצה השנייה.

ממשיכים את פעילות המיקסר עד בצק אחיד.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

 

כאשר השמן הגיע למעלות הנכונות 160-170, מתחילים לזלף נחשים ארוכים , את הבצק חותכים עם מספריים או סכין.

 

מטגנים את הצ’ורוס עד הזהבה, מעבירים לקערה עם סוכר וקינמון, מגלגלים, מצפים ומניחים על צלחת הגשה.