קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

פרפה חלבה

6 מאי 2019 מאת עדי קלינגהופר

בהמשך לקינוחי יום העצמאות ,הכנתי פרפה חלבה, קינוח מרענן וקר , עם טעם ישראלי. מקפא בטעם חלבה , שילוב של פקאן ופיסטוק, קינוח שאי אפשר להפסיק לאכול. הפרפה הוא קינוח המוגש קפוא ופה הוא מבוסס על החלבה הישראלית.

את הקינוח אפשר להגיש בכוסות אישיות או בצלחות אישיות , ואז את הפרפה מכינים בתבנית שקעים סיליקון.

פרפה חלבה: ( 10 כוסות אישיות או תבנית סיליקון שקעים)

100 גרם טחינה גולמית

50 גרם שיערות חלבה

375 מ״ל שמנת מתוקה ( 1/2 כוס + 1 כוס )

3 כפות סילאן

50 גרם פקאן סיני גרוס

 

לקישוט: קצפת –

250 מ״ל שמנת מתוקה

5 כפות אבקת סוכר

 

פקאן סיני גרוס

פיסטוקים

שיערות חלבה

 

אופן הכנה:

בקערה מניחים טחינה , שיערות חלבה, 1/2 כוס שמנת מתוקה ו 3 כפות סילא , מערבבים היטב עד איחוד החומרים.

בקערת מיקסר עם וו בלון מקציפים 1 כוס שמנת מתוקה עד קציפה רכה , מקפלים לתערובת הטחינה עד איחוד ומרקם חלק, מוסיפים פקאן גרוס ומקפלים. מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הגשה או לחילופין מזלפים לשקעים בתבנית סיליקון , מקפיאים לפחות 4 שעות.

מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון שמנת מתוקה ואבקת סוכר , עד קציפה יציבה.

מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים בכוסות ההגשה , מקשטים עם פקאן , פיסטוקים , שיערות חלבה ומגישים קפוא.  אם מכינים את הפרפה בתבנית שקעים סיליקון , מחלצים את הפרפה מהשקעים , מניחים על צלחת הגשה , מזלפים קצפת ומקשטים עם פקאן , שיערות חלבה ופיסטוקים.  הפרפה נשמר בהקפאה.