קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

פוסט ראשון בבלוג שלי ועוגת שמרים שוקולדית במיוחד

20 מרץ 2019 מאת עדי קלינגהופר

מי היה מאמין והנה זה קורה .. הפוסט הראשון שלי בבלוג , המון רגשות מעורבים כמו כל התחלה חדשה.

כבר המון זמן שאני שומעת מאנשים באינסטגרם , פייסבוק או אפילו בהודעות אסמס משפטים קבועים של : ״אפשר מתכון״ או ״איפה אפשר למצוא את המתכונים שלך?״ או ״יש לך בלוג מתכונים?!״ , התשובה שלי לרוב הייתה לא. לא כי אין לי בלוג, לא כי אין איפה למצוא את המתכונים שלי ולא אתן מתכונים מכיוון שהעוגה שלכם עכשיו היא על הכתפיים שלי, וכמו כל אדם יש לי פחד לאכזב.

אבל , עם הזמן למדתי להבין שרק אם אעז אצליח. וכך קרה … ביום בהיר אחד העלתי מתכון של סינבון חם עם ציפוי גבינת שמנת (מגרה בדיוק כמו שזה נשמע) והחזקתי אצבעות. יום למחרת קיבלתי גל תמונות של אנשים שהכינו את הסינבון שלי , עם משפט משמח של הצלחתי! מפה הבנתי שאני יכולה. אני יכולה לתרום לכם מהידע שלי והשד לא כזה נורא.

החל מעכשיו תוכלו למצוא את המתכונים שלי בבלוג, מידי פעם אספר גם קצת על עצמי שנכיר יותר לעומק.

העזרה היחידה שאני מבקשת מכם זה לתת לי הערות בונות ובקשות שלכם למתכונים או פוסטים מיוחדים.

זהו חברים , סיימתי לחפור לכם .. ויאללה אנחנו מגיעים לחלק שלשמו התכנסנו.

המתכון הראשון שאתן לכם הוא מתכון שהיה כל כך מבוקש וזה עוגת שמרים! פרוסה של בצק שמרים רך במילוי שוקולד , מתאים לסופ"ש חורפי עם תה או שוקו חם.

עוגת שמרים רכה ועסיסית: ( 2 תבניות אינגליש קייק)

לבצק שמרים:

500 גרם קמח

25 גרם שמרים טריים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים L

1 חלמון

130 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

200 מ״ל שמנת חמוצה

קורט מלח

3 כפות חלב

*ביצה טרופה להברשה

 

מלית שוקולד:

כוס סוכר חום

170 גרם חמאה

100 גרם קקאו

צנצנת ממרח שוקולד

 

סירופ סוכר :

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

 

אופן הכנה:

בקערת מיקסר מניחים 3 כפות חלב, שמרים וסוכר . מערבבים עם כף ומניחים בצד לחמש דקות. מרכיבים וו לישה ומתחילים להפעיל את המיקסר , תוך כדי פעילות המיקסר מוסיפים לקערה את הביצים והחלמון, שמנת חמוצה ואת הקמח. מעבירים את המיקסר לפעילות איטית ומוסיפים לאט ובהדרגה קוביות חמאה רכה , מוסיפים קורט מלח ולשים במיקסר לפחות כ 7 דק עד שמתקבל בצק רך , אחיד ודביק , לא להבהל אם הוא דביק מידי ולא להוסיף קמח!!

מעבירים את הבצק עם ידיים מקומחות או משומנות לקערה משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור שעתיים ( אפשר גם יממה).

בינתיים שהבצק נח לו במקרר נכין את המילוי. ממיסים את החמאה בקערה קטנה, מוסיפים את הסוכר והקקאו. מערבבים עד ממרח אחיד וסמיך ולא דליל! אם הממרח יוצא דליל ניתן להוסיף עוד קקאו.

מוציאים את הבצק מהקירור , מעבירים למשטח עבודה, מחלקים ל -2 חלקים שווים. חלק אחד מניחים בצד ובינתיים נעבוד עם החלק הראשון. מרדדים את הבצק למלבן דק ( לא מידי שהבצק לא יקרע ) שיהיה קצת יותר ארוך מהתבנית אינגליש קייק שלכם.

מורחים (בעדינות) על הבצק שכבה דקה של הממרח שוקולד שהכנו מראש, מעל הממרח מורחים שכבה של הממרח שוקולד הקנוי ,מגלגלים לרולדה, חותכים עם סכין חדה באמצע הרולדה ומסובבים את 2 החצאים לבורג ( כמעט כמו צמה). וכך עושים גם עם החלק השני.

מניחים בתבנית אינגליש קייק , מתפיחים עד הכפלת הנפח בערך כשעה, מברישים בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ- 35 דקות או עד שהעוגה אפויה, תזהרו לא לייבש אותה.

מכינים סירופ סוכר: מרתיחים 1 כוס סוכר ו- 1/2 כוס מים, רק עד המסה של הסוכר.

מברישים בסירופ סוכר את העוגות שמרים כשיוצאות מהתנור בעודן חמות. מקררים מעט, פורסים ומתענגים עם כוס תה.

בתיאבון!

 

מחכה לשמוע איך יצא לכם ואתם מוזמנים לתייג אותי גם באינטסגרם : adikosh123