fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת תפוזים עסיסית בשילוב קוקוס וסולת

2 ינואר 2020 מאת עדי קלינגהופר

תמיד כשמגיע החורף יש רשימת עוגות שחייבים להכין. בין רשימת העוגות נמצאת גם עוגת התפוזים.

 

הריח של עוגת התפוזים שמתפזר באוויר , עם הגשם שבחוץ מזכיר לי בית.

אבל יש לא מעט מתכונים של עוגות תפוזים. עוגת תפוזים גבוהה עם הקצפת חלבונים או עוגת תפוזים עם שוקולד צ’יפס .

 

ותמיד בכל חורף מחדש אני בוחרת את עוגת התפוזים, קוקוס וסולת. ולמה? כי היא פשוטה פשוטה, בלי הרבה כאב ראש. אין פה הקצפת ביצים, מערבבים הכל בקערה אחת, והיא יוצאת כל כך עסיסית שאין לתאר.

אני אוהבת לקשט אותה עם קוקוס וגם קצת פיסטוקים, ליד העוגה אני מגישה תה חם.

 

ועכשיו תדמיינו לכם, שבת גשומה, פרוסה של עוגת תפוזים רכה ועסיסית , תה בצד וסרט שאתם אוהבים.

 

עוגת תפוזים קוקוס וסולת: (תבנית עגולה בקוטר 24 או תבנית ריבוע בקוטר 25*25  )

 

4 ביצים

¼1 כוסות סוכר

1 כוס סולת

1 כוס קמח

3/4 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

3/4 כוס קוקוס

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית קטנה)

1 כפית תמצית וניל

 

לסירופ:

1 1/2 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי

1/4 כוס סוכר

 

לקישוט:

קוקוס טחון

פיסטוק גרוס

 

אופן הכנה:

 

מחממים תנור ל-170 מעלות.

בקערה מניחים ביצים, סוכר, מיץ תפוזים ושמן, טורפים היטב.

מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר: סולת, קמח, קוקוס, אבקת אפייה ווניל , טורפים היטב עד איחוד החומרים.

מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

אופים את העוגה כ- 30 – 40 דקות, העוגה מוכנה כאשר היא זהובה למעלה או כאשר מכניסים קיסם והוא יוצא עם פירורים לחים.

 

מכינים את הסירופ: מניחים בקלחת קטנה את מיץ התפוזים וסוכר, מבשלים עד רתיחה ומורידים מהגז.

 

כאשר העוגה יוצאת מהתנור מוזגים את סירופ התפוזים על כל העוגה, עד ספיגה של כל הסירופ.

מקשטים עם קוקוס ופיסטוק, מניחים לעוגה להצטנן ולהתקרר מעט בטמפרטורת החדר, ופורסים לחתיכות.

את העוגה שומרים בטמפרטורת החדר כאשר היא עטופה היטב.