קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן

21 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

מי לא אוהב עוגה אוורירית ועסיסית, קלילה ועדינה עם טעם עדין של קוקוס ותפוז.

עוגת תפוזים היא העוגה הקלאסית. זאת עוגה שמתאימה תמיד, לכל יום ושעה ,כקינוח אחרי ארוחה כבדה או לפתוח איתה את הבוקר עם תה בצד.

עוגת התפוזים הזאת היא ללא הקצפת חלבונים, היא נורא פשוטה להכנה, פשוט כל המרכיבים בקערה אחת ולתנור. היא תציל אתכם כשהאורחים יתקשרו שהם בדרך.

ואם היא לא מספיק עסיסית בשבילכם ניתן להרטיב אותה עם כוס מיץ תפוזים לאחר האפייה.

במקרה הזה העוגה היא ללא גלוטן בגלל חג הפסח אך במשך כל ימות השנה ניתן להכין אותה עם קמח רגיל ( ממירים 1:1).

יאללה עכשיו כשהיא בתנור , תכינו קנקן תה עם נענע.

עוגת תפוזים וקוקוס ללא גלוטן : ( תבנית קוגלהוף 26" / 3 תבניות אינגליש קייק )

 

מצרכים

6 ביצים

2 כוסות סוכר

50 גרם אבקת סוכר

1 1/2 כוסות שמן

1 1/2 כוסות מיץ תפוזים סחוט

350 גרם קמח ״כרגיל״ / קמח ״תמי״

1 כוס קוקוס טחון

מעט גרידת תפוז

1 שקית אבקת אפייה ( 10 גרם)

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 160 מעלות .

בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר + אבקת סוכר, שמן , מיץ תפוזים+ גרידת תפוז, קמח ,אבקת אפייה וקוקוס. או בקיצור את כל המרכיבים בקערה אחת לפי סדר המרכיבים.

מעבירים לתבנית משומנת היטב ( כדי למנוע הידבקות אפשר לפזר קמח או סוכר ) ואופים כשעה או עד שהעוגה אפויה ( בודקים עם קיסם , אם יש פירורים לחים) מוציאים מהתנור ומקררים היטב! אחרי קירור מלא אפשר להפוך אותה על צלחת הגשה , מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות:

** את הקמח ״כרגיל״ אפשר להחליף בקמח רגיל.

** אם אתם רוצים את העוגה עסיסית יותר, כשהעוגה יוצאת מהתנור ניתן להרטיב אותה עם כוס מיץ תפוזים.

** ניתן להוסיף לבלילת העוגה (לפני האפייה) שוקולד מריר קצוץ ,מומלץ!