קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת שוקולד מושלמת

24 מרץ 2019 מאת עדי קלינגהופר

מידי פעם כשהחורף בא לבקר יש מן חשק עז למשהו מתוק , חם וגם שוקולדי או בקיצור משהו מנחם.

עוגת השוקולד המושלמת הזאת היא אחד הדברים הכי מנחמים שתכינו החורף הזה , היא פאדג׳ית , שוקולדית וטעימה יותר שמחממים אותה קצת במיקרוגל עם כדור גלידה בצד , אהה והיא גם נורא קלה להכנה.

בזמן שהיא בתנור תבחרו סרט טוב וסידרתם לעצמכם אחלה פינוק! בתיאבון וחורף נעים.

**כדי להכין את העוגה ללא גלוטן ממירים את הקמח בקורנפלור**

 

עוגת שוקולד פאדג׳ית ( רינג קוטר 20) :

מצרכים לעוגה:

4 ביצים

200 גרם סוכר

166 גרם שוקולד מריר

166 גרם חמאה

93 גרם קמח

קורט מלח

 

גנאש שוקולד:

200 גרם שוקולד

200 מל שמנת מתוקה

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בקערה ממיסים שוקולד מריר וחמאה, עד המסה מלאה. מערבבים ומניחים בצד.

בקערת מיקסר עם בלון הקצפה , מקציפים ביצים וסוכר עד קציפה תפוחה ובהירה.

תוך כדי פעילות המיקסר מכניסים את תערובת השוקולד המומסת ומערבבים עד איחוד חומרים.

לאחר מכן מקפלים את הקמח עד איחוד החומרים.

מעבירים את התערובת לרינג בקוטר 20 משומן היטב ועטוף מהצדדים כדי שהעוגה לא תברח במהלך האפייה. מכניסים לאפייה בין 30-40 דקות , העוגה צריכה להיות אפויה ומעט רוטטת ( לא אפויה עד הסוף , תזהרו לא לייבש אותה).

שהעוגה יוצאת מהתנור מכינים את הגנאש, מחממים שמנת ושוקולד עד המסה מלאה , מכסים את העוגה האפויה בגנאש ומכניסים לקירור מלא! עד התייצבות.

מחלצים מהרינג ופורסים.

**עדיפות לחמם כל פרוסת עוגה 30 שניות במיקרוגל , כדור גלידה בצד ואתם בגן עדן.