fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת שוקולד בספל

1 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

השעה 21:00 בערב. אחרי יום עבודה ארוך , סוף כל סוף מתיישבת על הספה בסלון.

המזג אוויר בלילות כבר קר מאוד , בכל זאת אנחנו בתחילת דצמבר.

יושבים בסלון , צופים בטלוויזיה מתכסים עם פוך ולא רוצים לזוז ממנו … אלה השפעות החורף, אני מניחה שהסצנה הזאת מתרחשת כמעט בכל בית, תקנו אותי אם אני טועה?

 

אבל אז פתאום, מתחשק לנו משהו מתוק, וקליל, מול הטלוויזיה שלא דורש הרבה הכנה … מנצלים בדיוק איזשהי הפסקת פרסומות קלה.

 

מה מתאים יותר מאשר עוגת שוקולד בספל, חמש דקות הכנה כולל הזמן שהיא "נאפית" במיקרוגל,  ותאמינו לי שהיא סוגרת לנו את הפינה של משהו מתוק וקל להכנה מול הטלוויזיה.

 

עוגת שוקולד בספל (2 כוסות ):

 

4 כפות קמח

4  כפות קקאו

6 כפות סוכר

3 כפות שמן קנולה / שמן קוקוס

1/2 כפית אבקת אפייה

6 כפות חלב שקדים / סויה

קורט מלח

8 קוביות שוקולד מריר / 1/2 כוס שוקולד צ’יפס

 

לקישוט:

שוקולד מריר מומס

גלידה טבעונית

 

אופן ההכנה:

בקערה מניחים קמח, קקאו, סוכר, אבקת אפייה , קורט מלח ומערבבים קלות.

מוסיפים שמן וחלב מערבבים עד איחוד.

מוזגים מחצית מהבלילה לכוס אחת ואת החצי השני מוזגים לכוס השנייה.

בכל כוס מניחים 4 קוביות שוקולד מריר ובעזרת קיסם מכניסים לתוך הבלילה כך שהשוקולד לא ישאר בחלק העליון או לחילופין להוסיף שוקולד צ’יפס.

מכניסים כל כוס בנפרד למיקרוגל למשך דקה.

 

מקשטים בשוקולד מומס, מניחים כדור גלידה ויש לנו עוגה חמה וטעימה בכלום זמן עבודה.