קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת רפאלו – קוקוס ושוקולד לבן

15 אפריל 2019 מאת עדי קלינגהופר

ממתק שוקולד רפאלו אתם מכירים? שילוב טעמים של שוקולד לבן וקוקוס , עם קצת טעם אגוזי. ממתקי שוקולד בדרך כלל מתוקים מידי , אבל השילוב טעמים פה הוא מדויק ואחר.

בעוגה הזאת לקחתי את הטעמים של הרפאלו והעתקתי אותם לשכבות העוגה.

העוגה בנויה משכבת טורט עדינה עם שקדים , שכבה של קרם קוקוס ושוקולד לבן , כל העוגה מצופה קוקוס ולמעלה זילוף עדין של קצפת.

העוגה קלה להכנה , והיא גם ללא גלוטן.

 

עוגת רפאלו : (רינג קוטר 24)

בסיס שקדים:

3 ביצים ( מופרדות )

1/4 כוס שמן קנולה

2 כפות קורנפלור

כוס אבקת סוכר

כוס שקדים טחונים

 

קרם קוקוס ושוקולד לבן :

200 גרם שוקולד לבן

250 גרם גבינת מסקרפונה

100 גרם קרם קוקוס

500 מל שמנת מתוקה

50 גרם סוכר

100 גרם קוקוס טחון

 

קצפת:

250 מל שמנת מתוקה

5 כפות אבקת סוכר

 

**קוקוס טחון לקישוט

 

אופן הכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

בעקרת מיקסר מקציפים 3 חלבונים עד קציפה לבנבנה , מוסיפים את האבקת סוכר ומקציפים עד קציפה יציבה.

בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם השמן. מוסיפים בזרם דק לקצף החלבון תוך כדי הקצפה. מנפים את הקורנפלור והשקדים הטחונים ומקפלים בעדינות לתערובת הביצים.

מעבירים את הבלילה לרינג עטוף היטב כדי שהבלילה לא תברח. אופים את הטורט כ 20 דק או עד הזהבה.

מכינים את הקרם קוקוס ושוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן ו 100 מ"ל שמנת מתוקה בקערה מעל בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות. מניחים בצד להתקרר.

בעקרת מיקסר עם בלון הקצפה מרככים את גבינת המסקרפונה , מוסיפים את הקרם קוקוס ומקציפים עד איחוד המרכיבים. המסה אמורה להיות מעט יציבה.  למסה של הגבינה מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים בעדינות עד איחוד.

בקערת מיקסר נקייה מקציפים 400 מ"ל שמנת מתוקה וסוכר עד קציפה במרקם יוגורט , הקציפה לא אמורה להיות נוקשה. מקפלים בעדינות לבלילה עם השוקולד והמסקרפונה.

מוסיפים לבלילה את הקוקוס הטחון ומקפלים בעדינות. מעבירים את הבלילה לרינג עם תחתית הטורט שקדים ומכניסים להקפאה למשך הלילה.

אחרי הקפאה של העוגה מחלצים את העוגה מהרינג ומצפים אותה בעדינות עם קוקוס טחון, פשוט מדביקים אותו בצידי העוגה זה נורא פשוט וקל. תנסו לא לצפות את החלק העליון של העוגה עם קוקוס טחון כי אתם לא תצליחו לזלף מעל הקוקוס את הקצפת.

אחרי שהעוגה מצופה קוקוס טחון מכינים את הקצפת: מקציפים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד קציפה יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים מעל העוגה. מכניסים לקירור עד ההגשה.