קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגת טירמיסו

31 יולי 2019 מאת עדי קלינגהופר

הטירמיסו הוא קינוח איטלקי בטעמי הקפה, הטירמיסו מורכב משכבות של בישקוטים טבולים בסירופ קפה ובין השכבות קרם מסקרפונה עשיר וטעים ומעל הכל אבקת קקאו. העוגה במקורה מכילה ביצים בקרם מסקרפונה אך המתכון הזה אינו מכיל ביצים והוא קל ופשוט להכנה.

את העוגה הכנתי ברינג 20*20, ברינג העוגה יוצאת אסתטית ויפה יותר , כמובן שאפשר להכין את העוגה גם בתבנית פיירקס או אפילו כקינוח אישי בכוס אישית . מומלץ להכין את העוגה יום לפני .

מצרכים (רינג 20*20):

לקרם מסקרפונה: 

2 חבילות גבינת מסקרפונה ״השף הלבן״

500 מ״ל שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

סירופ קפה:

5 כפות קפה מגורען

חצי כוס מים רותחים

כף ליקר אמרטו (לא חובה)

2 חבילות בישקוטים

אבקת קקאו

אופן הכנה: 

מתחילים עם הקרם מסקרפונה: מקציפים בקערת מיקסר עם וו בלון גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה וסוכר עד קציפה יציבה.

ממשיכים לסירופ קפה: מביאים לרתיחה בקלחת את הקפה, מים וליקר , אחרי הרתיחה מורידים מהאש ומניחים בצד.

מתחילים לבנות את העוגה: 

עוטפים רינג 20*20 בנייר אלומיניום ומרפדים את התחתית בנייר אפייה, מתחילים עם שכבת הבישקוטים, טובלים את הבישקוטים בסירופ קפה ומסדרים בתבנית כך שכל התחתית תהיה מכוסה בבישקוטים שלא ישארו מקומות ריקים. עם הבישקוטים צריך לעבוד בזריזות כדי שלא יתפרקו.

אחרי שסידרנו את התחתית בבישקוטים מוזגים מעל התחתית מחצית מכמות הקרם מסקרפונה , ומיישרים בעזרת פלטה קטנה או כף.

מעל הקרם מסקרפונה מפדרים אבקת קקאו כך שכל הקרם יהיה מכוסה קקאו. מעל הקקאו מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בסירופ קפה , מעל הבישקוטים מוזגים את מחצית הקרם מסקרפונה שנותרה ומשטחים.

מעבירים לקירור מלא (לפחות 5 שעות עדיפות ללילה שלם) ולאחר קירור מלא מחלצים את העוגה מהרינג על צלחת הגשה, את העוגה מפדרים באבקת קקאו והנה העוגה מוכנה לאכילה.