קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגיות תמרים מגולגלות

2 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

זו כבר מסורת של כמה שנים (מאז שאמא שלי נפטרה) שאת יום כיפור אני מעבירה אצל דודה שלי ציפי , יום לפני אני מכינה את עצמי נפשית לצום עצמו, אבל הקושי הכי גדול הוא להתמודד עם ריח העוגיות שיש בבית שלה. כיאה לדודה מרוקאית , סוף הצום אצלה זה ממש כמו מימונה, ולכן כשאני מגיעה לפני הצום לארוחה מפסקת ,עוד בפתח הכניסה של הבית מתחילים להריח את ההכנות … ופה הפחד שלי מתחיל ,כל הצום אנחנו מפנטזים על הקופסאות עוגיות שמחכות על השיש, מבין כל העוגיות אין ספק שהעוגייה שאני הכי מחכה לה זאת עוגיית תמרים מגולגלת, רכה ונמסה בפה.
אז הנה לכם העוגייה האהובה עלי , ומהיום גם עליכם!
עוגיית תמרים, בצק שמנת רך ללא ביצים, זאת לא העוגייה הידועה העשויה מבצק פריך מתפורר , אבל אני מבטיחה לכם שהיא לא נופלת ממנה.
מפה אאחל לכם צום קל!
עוגיות תמרים מגולגלות: (2 רולדות) 
לבצק:
גביע שמנת חמוצה
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 1/2 כוסות קמח
50 גרם אבקת סוכר
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
ממרח תמרים
אופציה לאגוזים: פקאן / אגוזי מלך
אופן הכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים קמח, אבקת סוכר, קורט מלח ואבקת אפייה , מערבבים קלות.
מוסיפים גביע שמנת חמוצה וחמאה קרה, מערבבים עד איחוד החומרים ובצק חלק ואחיד! חשוב מאוד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה , לקירור קל.
מוציאים את הבצק מהמקרר אחרי מנוחה של שעה, חוצים את הבצק ל – 2 חלקים , מהם ניצור 2 רולדות.
לוקחים חלק אחד, מניחים מעל נייר אפייה מקומח קלות, מרדדים למלבן דק אך לא דק מידי כדי שלא יקרע. מיישרים מעט את המלבן בעזרת סכין , ומורחים מעל המלבן ממרח תמרים בשכבה נדיבה ואחידה, מעל מפזרים אגוזים קצוצים רק אם רוצים כמובן, מגלגלים בזהירות לרולדה , ובעזרת סכין חדרה ומקומחת קלות חותכים את הרולדה לעוגיות שמנמנות או קטנות ( לפי הטעם שלכם) מניחים אותן במרווחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
כך חוזרים גם עם הרולדה השנייה, את העוגיות אופים כ 25-30 דקות , אין צורך לקבל צבע זהוב , העוגיות אמורות להשאר רכות ולא קשות.
מוציאים אותן מהתנור, מניחים להן להתקרר, מפדרים באבקת סוכר ושומרים בקופסא אטומה כשבוע ימים.
הערות:
ניתן לשנות את המילוי ולהחליפו בממרח שוקולד או ממרח חלווה.