קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגיות שוקולד צ'יפס

17 יולי 2019 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות ליד הקפה , זאת סוגיה שאפשר לדון בה שעות. העוגיות שלי מתחלפות, לפי החשקים ולפי מצב הרוח, אבל את עוגיות השוקולד צ'יפס האלו לא אחליף בעד שום עוגייה ליד הקפה, קשה מאוד לסרב להן.

הן לא העוגיות הקנויות והקשות , העוגיות האלו הן מאוד רכות , עשירות בשוקולד והן טעימות בעיקר בקירוב לזמן האפייה כשהכל ממש ממש טרי ( כמובן שאחרי צינון כדי שלא תקבלו כוויה).

הן ממש קלות להכנה, ואפשר לשלב בהן מבחר של שוקולדים , עדשים ואפילו חמאת בוטנים או בייגלה. את בצק העוגיות ניתן להקפיא ולהפשיר לפני האפייה.

אז יאללה שנתחיל? אל תשכחו להכין את הקפה.

 

מצרכים: ( 20 – 24 עוגיות )

180 גרם חמאה 

1/4 כוס סוכר לבן 

1 כוס סוכר חום כהה

1 ביצה 

1 חלמון 

קורט מלח 

1 כפית סודה לשתייה 

2 כוסות קמח 

100 גרם שוקולד מרירחלב קצוץ טבלה של שוקולד שקצצתי

250 גרם שוקולד צ׳יפס

 

אופן הכנה

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה והסוכרים (לבן וחום)עד מרקם קרמימוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים עד איחוד

מוסיפים את הקמחאבקת סודה ומלחמערבבים עד איחוד חומרים ( להיזהר לא לערבב יותר מידיומוסיפים את השוקולדיםהשוקולד הקצוץ והשוקולד צ׳יפסמעבירים את בצק העוגיות לקערה , מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור לפחות שעה

מוציאים את הבצק מקירור ומחממים תנור ל – 165 מעלות

מניחים נייר אפייה על תבנית אפייהבעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים מהבצק עיגולים שווים בגודלם ומניחים במרווחים מכיוון שבתנור העוגייה גדלה ומתרחבת

מכניסים את העוגיות לאפייה כ –15 דקות או עד שהעוגייה מתחילה להזהיב ממש מעט , תזהרו לא לייבש אותה

מניחים לצינון מלא! ( אם העוגייה לא תצטנן היא תתפרק לכם )

שומרים את העוגיות בקופסא אטומה