fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

ה- עוגיות שוקולד צ'יפס

11 נובמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות שוקולד צ’יפס זה נושא שאפשר לדון בו שעות.

יש המון וריאציות לעוגיית שוקולד צ’יפס האהובה, חלק יגידו שהם אוהבים אותן רכות, אחרים יגידו שהם אוהבים אותן קריספיות, שמנמנות או דקות ? שוקולדיות? לכל אחד דיעה שונה.

בסופו של דבר כולנו רוצים עוגייה טעימה!

עוגיית השוקולד צ’יפס האולטימבטיבית בשבילי היא אחת שמנמנה ועסיסית, רכה מבפנים , שוקולדית וכזאת שלעולם לא יימאס ממנה.

 

אחרי ניסיונות רבים להגיע לעוגייה המושלמת , הנה כמה מסקנות שהגעתי אליהן ושלמדתי במהלך הכנת העוגיות:

 

סוכר- סוג הסוכר בהכנת העוגיות משנה המון . ברוב המתכונים משתשמים בסוכר חום וסוכר לבן, אם אתם רואים עוגייה לבנה וחיוורת כנראה שהשתמשו רק בסוכר לבן.

לעומת זאת בסוכר חום יש יותר מולסה משאר הסוכרים , ואם נשתמש רק בסוכר חום כהה נגיע לעוגייה זהובה וחומה, עם טעם חזק.

ולכן כדי לאזן את השפעות הסוכרים על העוגייה אני ממליצה לכם להשתמש בכל מתכון עוגיות, בסוכר חום כהה ובסוכר לבן.

 

חמאה- חמאה מומסת, חמאה קרה או חמאה חומה

חמאה חומה היא נקראת גם חמאה אגוזית. זאת חמאה מומסת שמביאים לרתיחה ו”נשרפת” קלות עד צבע חום אגוז. בתהליך השחמת החמאה, החמאה מתקרמלת ומקבלת טעם אגוזי.

החמאה החומה נותנת לעוגייה טעם מעט אגוזי, כמובן שהיא מוסיפה לצבע העוגייה.

וכמובן שיש הבדל בין חמאה קרה וחמאה מומסת. החמאה המומסת תגרום לעוגייה להתפשט ולהתרחב בזמן האפייה יותר מאשר חמאה קרה. עם החמאה הקרה נקבל עוגיה יותר שמנמנה ועסיסית.

 

השוקולד בעוגיית שוקולד צ’יפס זה גם עניין חשוב , אני בדרך כלל מכניסה לבצק עוגיות גם שוקולד קצוץ לא אחיד וגם שוקולד צ’יפס, השוקולדים השונים מעניקים לעוגייה מרקם שוקולדי יותר.

 

תכינו את הקפה , הנה מגיעות העוגיות…

 

עוגיות שוקולד צ’יפס ( 16 עוגיות גדולות ):

 

240 גרם חמאה קרה

1 כוס סוכר חום כהה ( 240 גרם)

1/4 כוס סוכר לבן (50 גרם)

2 ביצים

2/3 2 כוסות קמח (374 גרם)

1 כף קורנפלור

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

200 גרם שוקולד צ’יפס

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

 

אופן הכנה:

 

מכניסים לקערת המיקסר חמאה קרה חתוכה לקוביות, סוכר חום וסוכר לבן, מחברים וו גיטרה מערבבים ומקרימים את החומרים.

כאשר הגענו לקרם וכל החמאה נטעמה מוסיפים ביצים , ממשיכים לערבב ומידי פעם מגרדים את צידי הקערה עם מרית. אחרי איחוד בין הביצים לחמאה עוצרים את פעילות המיקסר.

מוסיפים את החומרים היבשים, קמח, אבקת סודה, קורנפלור ומלח, מערבבים עד איחוד מלא.

מוסיפים את השוקולד צ’יפס והשוקולד מריר, מערבבים קלות רק עד איחוד.

 

מעבירים את בצק העוגיות לקערה, מכסים בניילון נצמד ושולחים לקירור, אם יש לכם זמן אז תשלחו אותו לקירור למשך לילה במקרר. אם אתם צריכים קיצור דרך תכניסו אותו למקפיא לשעה עד שעתיים גג.

 

 

לאחר קירור מלא מחממים תנור ל-190 מעלות.

מכדררים כדורים בין 2 הידיים, כל כדור במשקל של 100 גרם. אם אין לכם משקל אז תדעו שאמורים להיות לכם 16 כדורים שווים.

 

מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה, מניחים את כדורי בצק העוגיות במרווחים גדולים! הבצק מתרחב במהלך האפייה ( אני אפיתי ב-3 נגלות ) ואם אתם לא אופים את כל כדורי בצק העוגיות תחזירו אותם למקפיא.

לפני האפייה ניתן לקשט את פני הבצק ולהניח למעלה מעט שוקולד צ’יפס , תלחצו על השוקולד שלא יפול במהלך האפייה ועכשיו שולחים את הבצק לאפייה.

 

אופים את העוגיות כ- 15 דקות עד ממש מעט הזהבה, העוגייה במרכז צריכה להשאר רכה. (כמובן שאם אתם מכינים עוגיות קטנות יותר זמן האפייה מתקצר)

אחרי אפייה של העוגיות נותנים להן להצטנן ולהתקרר מעט, אם תרימו אותן מיד אחרי האפייה הן יתפרקו. אחרי צינון מלא ניתן לאחסן בקופסא.