fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

3 דצמבר 2019 מאת עדי קלינגהופר

עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות , הייתם מאמינים?

 

איזה אתגר זה .. לא חשבתי שעוגיות יכולות לצאת כל כך יפות וטעימות ללא ביצים או ללא חמאה.

במהלך השבוע הזה , שבוע של מתכונים טבעוניים , הצבתי לעצמי כמה מטרות.

אחת המטרות הייתה להוכיח לי ולאותם אנשים שהם לא טבעוניים לראות שהעולם הזה הוא לא  מה שאנחנו חושבים.

המתכונים טבעוניים הם גם טעימים, ויש אפילו מתכונים שלא ידעתי שהם יעבדו  גם ללא ביצים.

 

עוגיות השוקולד צ’יפס האלו הם עוד הוכחה לי ולכם כמה העולם הזה פשוט, קל וטעים!

 

עוגיות שוקולד צ’יפס טבעוניות ( 15 עוגיות גדולות ):

 

120 גרם שמן קוקוס (לא מומס) / מרגרינה רכה

¼1 כוסות סוכר חום כהה

1/3 כוס רסק תפוחים

1/4 כוס חלב שקדים

קורט מלח

¼2 כוסות קמח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

100 גרם שוקולד מריר קצוץ

150 גרם שוקולד צ’יפס

 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים שמן קוקוס או מרגינה וסוכר חום, מחברים וו גיטרה ומערבלים עד הקרמה של המרכיבים.

כאשר נוצר לנו קרם וכל הרכיבים התאחדו, מוסיפים רסק תפוחים וחלב שקדים, מערבבים עד איחוד, מידי פעם מגרדים את צידי הקערה עם מרית כדי של המרכיבים יתאחדו.

מוסיפים קורט מלח, קמח ואבקת סודה לשתייה מערבלים עד איחוד החומרים.

 

מוסיפים את השוקולד קצוץ והשוקולד צ’יפס מערבבים מעט עד איחוד, מעבירים לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור של שעתיים במקרר או שעה במקפיא.

 

 

אחרי קירור הבצק , מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, בעזרת כף גלידה קפיצית מניחים כדורים של בצק עוגיות במרווחים שווים , אפשר גם לגלגל בידיים את כדורי הבצק.

 

מניחים מעל כל כדור בצק עוגיות כמה יחידות שוקולד צ’יפס ומכניסים לאפייה כ- 12 דקות, תזהרו לא לייבש את העוגיות.

מניחים את העוגיות להצטנן , ולאחר מכן אורזים בקופסא ושומרים בטמפרטורת החדר.