fbpx

קצת עלי

היי אני עדי קלינגהופר, בת 21 , קונדיטורית ומכורה למטבח מאז שאני זוכרת את עצמי. עד היום אני מספרת איך בילדותי הייתי צופה בדודה שלי מהצד ושואלת אין סוף שאלות שלא נגמרות על איך הדברים עובדים, תמיד הייתי מסוקרנת.
במהלך גיל ההתבגרות עברתי טרגדיה כשאיבדתי את אמא שלי והרגשתי שהמטבח זה המקום בריחה והתרפיה שלי.

קרא עוד

עוגיות מושלגות

21 אוקטובר 2019 מאת עדי קלינגהופר

בכל תחילת שבוע אני דואגת שתהיה על השיש צנצנת מלאה בעוגיות, הן כל שבוע מתחלפות. העוגיות האהובות ביותר בבית הן המושלגות .. טוב בתכל'ס אין אחד שלא מתאהב בהן, עוגיות פאדג'יות ורכות.

היום באתי להכין את העוגיות המושלגות, החג נגמר ואני רוצה שתהיה צנצנת עוגיות על השיש להמשך השבוע, הבעיה העיקרית הייתה שהחג יצר אצלי מחסור בשוקולד מריר, ישבתי וחשבתי וניסיתי ומכאן נולדו להן עוגיות מושלגות ומושלמות ללא שוקולד אלא רק עם קקאו, כן זאת לא טעות.  אחרי שתנסו אותן בבית לא תפסיקו להכין אותן ויתרון נוסף הוא שהן גם פרווה!

העוגיות מאוד קלות להכנה, והערה אחת קטנה: אל תוותרו על הקצפת הביצים! בהצלחה.

 

עוגיות מושלגות (14 יחידות):

 

2 ביצים

3/4 כוס סוכר

1/3 כוס שמן

1 כוס קמח פחות 2 כפות

2 כפות שקדים טחונים

1/2 כוס קקאו כהה (לא להשתמש בקקאו בהיר)

קורט מלח

1 כפית אבקת אפייה

 

*כוס אבקת סוכר לציפוי

 

אופן הכנה:

מנפים לקערה עמוקה קמח, אבקת אפייה, קקאו ושקדים טחונים.

בקערת המיקסר מניחים ביצים וסוכר ומקציפים עם וו בלון עד קציפה בהירה ומעט תפוחה, לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן וממשיכים להקציף. לאחר איחוד החומרים מפסיקים את פעילות המיקסר ומוציאים את הקערה, מוסיפים לקערה את החומרים היבשים המנופים וקורט מלח, מקפלים בעדינות בעזרת מרית עד איחוד החומרים. מעבירים את הבצק לקערה ,מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים לקירור לפחות 4 שעות (עדיף לא להקפיא אלא רק מקרר).

 

כדורים בציפוי אבקת סוכר לפני אפייה

 

 

לאחר קירור מלא של 4 שעות מוציאים את הבצק מהמקרר , מחממים תנור ל- 170 מעלות.

מניחים נייר אפייה מעל תבנית אפייה. בקערה עמוקה מניחים את אבקת הסוכר לציפוי, מכדררים כדורים קטנים מהבצק בקוטר 2 ס”מ בערך , את הכדורים מעבירים לקערת אבקת הסוכר, מגלגלים באבקת סוכר את הכדורים עד ציפוי מלא ולבן, כמה שיותר אבקת סוכר ככה יותר טוב ( אני מגלגלת לפעמים פעמיים באבקת סוכר ) , מניחים את הכדורים על נייר האפייה במרווחים שווים , חשוב לשמור על מרווחים כי העוגיות תופחות . אופים את העוגיות כ- 10 דקות , חשוב להזהר לא לייבש אותן. מוציאים מהתנור , מחכים מספר דקות לצינון מלא וזוללים ישר מהתבנית או שמעבירים לקופסא. העוגיות נשמרות בטמפרטורת החדר בקופסא אטומה.